Haber / Fuat Bulut

Güneydoğu Ekspres Diyarbakır - Koronavirüspandemisini gerekçe göstererek açık alanda düğün, kına ve nişan gibi organizasyonlar yapan işletmeler, kentteki düğün salonu sahiplerini zora soktu. Ruhsatsız işletmeler nedeniyle iş yapamaz duruma geldiklerini açıklayan düğün salonu sahipleri, işyerlerinin kapısına “Sosyal mesafe, maske ve hijyene evet. Korsan düğünlere hayır” pankartı asarak, üç gün kepenk kapama kararı aldı.

Diyarbakır’da faaliyet gösteren 75 düğün salonu işletmecisi adına açıklama yapan Murat Kaçar, pandemi süreciyle birlikte tüm düğün salonlarının 16 Mart’ta kapandığını, İçişleri Bakanlığı'nın genelgesiyle birlikte 1 Temmuz’da yeniden faaliyete başladığını hatırlattı.

“Uyarılar dikkate alınmadı, vakalar arttı”

Kapalı kaldıkları süreçte ekonomik olarak zorlanmalarına karşın tüm tedbir kararlarına destek verdiklerini ifade eden Kaçar, “Düğün salonlarının kapatıldığı dönemde birçok evde mevlit tarzı düğünler yapıldı ve vakalar arttı. Daha önce bunun önüne geçilmesi için basın açıklaması yapıp, tedbir alınması konusunda uyarılarımızı yapmıştık. Ama ne yazık ki tedbir alınmadı” dedi.

“Yetkililer tedbir almalı”

İçişleri Bakanlığı’nın 1 Temmuz genelgesi öncesi belirlenen kurallar çerçevesinde her türlü hazırlığı yaptıklarını vurgulayan Kaçar, şöyle devam etti:

“Her gece polis ve belediye ekipleri tarafından denetleniyoruz. Geçen 45 günlük süreçte düğün salonlarında herhangi bir vakaya rastlanmamıştır. Ancak bu süreçte otopark, kafeler, aile çay bahçeleri ve hatta sitelerde bu kez düğünler yapılmaya başlandı. Bu organizasyon görüntülerinin basına yansıması üzerine sanki düğün salonları sorumluymuş gibi hedef haline geldik. Yaptığımız tüm başvurular sonuçsuz kaldığı için bu tür yanlışlara izin verilememesi için üç gün boyunca kepenk kapatma kararı aldık. Valiliğin, kaymakamların ve belediyelerin artık bu korsan işletmelere dur demesi gerekiyor.”

Editör: TE Bilişim