Diyarbakır - Fındık ile özdeşleşen kentlerin başında gelen Giresun’da fındık hasadı başladı. Daha önce Diyarbakır’da görev yapan Giresun Vali Yardımcısı Dr. Hasan Tanrıseven başkanlığındaki komisyon, mevsimlik tarım işçileri geçici konaklama merkezinde incelemede bulundu.

Vali Yardımcısı Dr. Hasan Tanrıseven ve daire amirleri, Şanlıurfa, Diyarbakır, Batman, Adıyaman başta olmak üzere çeşitli illerden gelen fındık işçileri ve aileleri ile tek tek görüşerek, sorun ve isteklerini dinledi. İşçilerle sohbet eden Tanrıseven, “İlimize hoş geldiniz. Giresun Valiliği’nce fındık hasadı ile ilgili gerekli düzenlemeler yapıldı. Devletimiz, üreticimiz, çiftçimiz ve siz fındık işçilerinin yanındadır” dedi.

HİJYEN PAKETİ, GİYSİ VE EĞİTİM SETİ

Giresun Vali Yardımcısı Dr. Hasan Tanrıseven ve kurum il müdürlerince geçici konaklama merkezindeki her aileye hijyen paketi dağıtılırken, çocuklara giysi ve eğitim seti verildi.

Vali Yardımcısı Tanrıseven, okuma yazma eğitimi alan yetişkin bir bayan ile sohbet ederek okuma azminden dolayı kendisini tebrik etti.

Mevsimlik tarım işçileri, vali yardımcısı ve daire amirlerini yanlarında görmekten mutlu olduklarını belirterek Giresun Valiliği’ne teşekkür ettiler. İşçiler, “Allah, sizlerden razı olsun. Allah devletimize zeval vermesin” dedi.

FINDIK HASADINDA HAZIRLIKLAR TAMAM

Vali Yardımcısı Tanrıseven, başlayacak olan fındık hasadı ile ilgili çalışmaları Giresun Valisi Enver Ünlü’nün yakından takip ettiğini belirterek, gerekli düzenlemelerin yapıldığını kaydetti.

Giresun’a her yıl fındık hasadı için başta Şanlıurfa, Diyarbakır, Mardin, Adıyaman, Batman, Siirt ve Şırnak olmak üzere Doğu ve Güneydoğu illerinden binlerce tarım işçisinin geldiğini kaydeden Tanrıseven şunları söyledi:

“Aylardan bu yana bakanlıklarımızın genelgeleri ve Valimiz Enver Ünlü’nün talimatları doğrultusunda fındık hasadı ile ilgili çalışmaları yürütüyoruz. Amacımız, hem pandemi sürecinde fındık toplayacak işçilerimizin sağlığını korumak, hem de milli servet olan fındığın ziyan olmadan toplanmasını sağlamaktır.”

İŞÇİNİN EMEĞİNE SAYGI

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan tarafından açıklanan fındık fiyatının üreticiyi sevindirdiğini kaydeden Tanrıseven, valilikteki komisyon tarafından belirlenen günlük işçi ücretinden düşük yevmiye ile işçilerin çalıştırılmasına izin verilmeyeceğini kaydetti.

DİYARBAKIR’IN YAKINDAN TANIDIĞI BİR İSİM

Geçici tarım işçilerini kaldıkları yerde ziyaret eden Giresun Vali Yardımcısı Dr. Hasan Tanrıseven uzun yıllar Diyarbakır’da farklı kademelerde görev yaptı. Çınar ve Bismil’de Kaymakam olarak görev yapan Tanrıseven, yaptığı tarımsal projelerle dikkat çekti.

Tanrıseven, Bismil’de görev yaparken, tarlada çalışan ailelerin çocuklarına yönelik olarak mobil eğitim projesini hayata geçirmişti. Tanrıseven, Diyarbakır Vali Yardımcısı ve Diyarbakırspor Onursal Başkanı olarak da görev yaptı.

Editör: TE Bilişim