Haber Celal Kuzu

Güneydoğu Ekspres - Diyarbakır Valisi ve Büyükşehir Belediye Başkan Vekili Hasan Basri Güzeloğlu ile Bağlar Belediye Başkanı Hüseyin Beyoğlu Berat Kandili mesajı yayımladı.

Diyarbakır Valisi ve Büyükşehir Belediye Başkan Vekili Hasan Basri Güzeloğlu, “Kutsal geceler iman, ibadet ve düşünce bakımından kendimizi yenileme, geçmişimizle muhasebe etme, geleceğimizi manen planlama, kırılan kalpleri onarma, dargınlık duvarlarını yıkma; kendimize, ailemize, din kardeşlerimize, tüm kâinata karşı affedici, onarıcı ve bağışlayıcı olmak için şüphesiz büyük bir fırsattır” dedi.

Güzeloğlu, “Ramazan ayının müjdecisi olan; kurtuluş, af, arınma, beraat etme, günahlardan arınma, ilâhî af ve rahmete nâil olma anlamlarına gelen Berat Kandili, müslümanların, sınırsız af ve merhamet sahibi Yüce Allah'a sığınarak, ilahi lütuf ve bereketlere erişebilme fırsatı sunan müstesna zaman dilimlerinden birisidir” ifadesinde bulundu.

Güzeloğlu, “Bu duygu ve düşüncelerle, Aziz Milletimizin, İslam Aleminin Berat Kandilini tebrik ediyorum ve bu anlamlı gecenin aramızdaki gönül bağlarını, birlik, beraberliğimizi daha da güçlendirmesini temenni ediyorum” dedi.

Bağlar Belediye Başkanı Hüseyin Beyoğlu

Berat Gecesi’nin önemine ve faziletine dikkat çeken bir mesaj yayınlayan Diyarbakır Merkez Bağlar İlçe Belediye Başkanı Hüseyin Beyoğlu ise, vatandaşlardan insanlığın karşı karşıya bulunduğu yeni tip koronavirüs (Kovid-19) tehlikesinin bertaraf edilmesi için dua etmelerini istedi. Beyoğlu, “Yeryüzünü nimetleri,rahmeti ve merhametiyle donatmış olan yüce rabbimiz Berat Gecesi’nde tevbe ve duaları kabul ettiğini buyurmaktadır. Bu nedenle bu müstesna gecede bu fırsatı iyi değerlendirelim”  ifadelerini kullandı.

“Dua ederek değerlendirelim”

Başkan Beyoğlu, “İnsanlık tarihin en bu büyük dramlarından birini yaşıyor. Sorun küresel, mücadelemiz ulusal. Ülkemiz, bu anlamda bir milli mücadele veriyor. Yüce rabbimizin samimi duygularla edilen dua ve yakarışları kabul ettiği bu ulvi ve müstesna geceyi iyi değerlendirelim. İnsanlığın kurtuluşu, İslam alemi ve ülkemizin sağlığı ve huzuru için bol bol dua edip ibadet yapalım. Millet olarak  mücadelemizi sabırla verelim, birlik ve beraberliğimizi muhafaza edelim. Bu gece aynı zamanda yaklaşmakta olan Ramazan ayının müjdecisidir. Allah'ın rahmetinin yeri ve göğü kapladığı Berat Gecesinin; Milletimiz, İslam alemi ve tüm insanlık için kurtuluşa ve hayırlara vesile olmasını temenni ediyorum. Gecemiz mübarek olsun" ifadelerini kullandı.

Editör: TE Bilişim