DİYARBAKIR - İlkeli ve liyakatlı bir şekilde çalışmalarını sürdüren ve gittikçe kendisini büyüten Mil Bayındır-Sen, Güneydoğu’ya çıkarma yaptı. Diyarbakır’a gelen Mil Sen Konfederasyonu Genel Başkanı Mücahit Çelik, yönetim kurulu üyeleri ve Mil Bayındır-Sen Diyarbakır Bölge Başkanı Mehmet Şimşek, kamu çalışanlarının sorunlarını konuşmak ve sorunları çözüme kavuşturmak için bir dizi görüşmeler gerçekleştirdi.

Ayrıca Mil Bayındır-Sen Genel Başkan Yardımcı Necattin Kaya ve Köksal Bilgetekin’de Ankara’da kamu kurum ve kuruluşlarının üst düzey yöneticileriyle yapmış oldukları bir dizi görüşmeler sonrası, Mardin, Şırnak, Batman ve Siirt illeri ve ilçelerini ziyaret ederek, masa başı sendikacılığı yerine saha sendikacılığı yaparak, kadastro şantiyelerine kadar giderek, kamu kurum ve kuruluş ile kamu çalışanlarıyla istişarelerde bulundu. 

Yapılan bir dizi görüşme ve istişarelere ilişkin Gazetemiz Güneydoğu Ekspres’e açıklamada bulunan Bölge Başkanı Mehmet Şimşek “İstişareler neticesinde sahada kamu çalışanları tarafından bizlere aktarılan sorun ve çözüm önerilerini bir dosya haline getirdi. Çözülecek sorunları yerelde, yerelde çözülmeyen sorunları da daha üst makamlara taşıyarak takipçisi olacağız inşallah. Covid -19 nedeniyle görüşmelerimiz kurallara uygun, maske ve kolonya dağıtımıyla gerçekleşti” dedi.

Şimşek, “Sorun üreten değil, sorunları çözüm önerileriyle birlikte masaya yatıran, devamlı sahada olan ve ülkenin menfaatine aykırı olmayacak şekilde kamu çalışanlarının lehine kazanımları elde etmek, herkese eşit mesafede tarafsız ve ilkeli bir duruş sergileyerek adalet, ehliyet ve liyakat sağlamak için çalışmalarımızı sürdürüyoruz. Ayrıca makam odaklı değil, hizmet odaklı çalışma anlayışı ile ortak akıl ve istişare yöntemini kullanarak çözüm önerileri getirerek kamu ve kamu personeli yararına projeler üretmek önceliğimizdir. Mil-Sen Konfederasyonu sadece kendi üyesinin hakkını savunmak yerine kamu çalışanlarından kim bir haksızlığa maruz kalırsa onun da yanında olma erdemliliğini gösterenlerin sendikasıdır” ifadesinde bulundu.

Editör: TE Bilişim