İhsan Yılmaz / Özel Haber 

DİYARBAKIR - Çin'de ortaya çıkarak dünya genelinde 22 milyon 692 bin 350 kişinin enfekte olmasına ve 793 bin 915 kişinin de ölümüne neden olan Covid-19 pandemisi, Silvan ilçesinde de gittikçe vakaların artmasına neden oluyor. Silvan’da şimdiye kadar, 25 kişi yaşamını yitirirken, vaka sayısı ise bin 300'e ulaştı.

Diyarbakır’ın Silvan İlçesi’nde dün 32 kişinin korona virüsü testi pozitif çıkarken, 9 kişi ise, korona virüsü şüphesiyle gözlem altına alındı. Dr. Yusuf Azizoğlu Silvan Devlet Hastanesi servisinde korona virüs testi pozitif çıkan 70 kişinin de tedavisi sürüyor. Virüs nedeniyle şimdiye kadar Silvan İlçesi’nde 25 kişi yaşamını yitirirken, vaka sayısı da bin 300'e ulaştı.

Konuya ilişkin konuşan Silvan Kaymakamı Mehmet Uslu, "Son zamanlarda ülkemizde, bölgemizde ve ilçemizde vaka sayılarında artış yaşanmaktadır. İlçemizde artış nedeniyle cami ve belediyede sık sık uyarı anonsları yapılırken, kurallara uyulması için de afişler asılmaktadır. Zabıta ekiplerimiz ve kolluk kuvvetlerimiz tarafından denetimler yapılmaktadır. Vatandaşlarımız kendilerini izole etmelidir. Sosyal mesafe ve maske kurallarına riayet etmeleri gerekmektedir. Tüm vatandaşlarımızdan ricamız, kurallara uyulmasıdır" dedi.

Editör: TE Bilişim