Haber İhsan Yılmaz

Güneydoğu Ekspres Diyarbakır - Silvan İlçesi Gazi Caddesi’nde Cuma günü sabah saatlerinden beri  kesik olan internet yüzünden vatandaşlar iş yapamadıklarını belirterek, 120 saatten beri  kesik olması nedeniyle özellikle ticaretle uğraşan vatandaşlar maddi kayıp yaşadıklarını söyledi.

İnternetin kesik olması nedeniyle Gazi Caddesi üzerinde bulunan eczane, muhasebe ve kırtasiyeciler işler durma noktasına geldiğini söyledi.

Kırtasiyeci Ali Can, "Cuma gününden beri internetler kesik ve biz her hangi bir işlem yapamıyoruz. Bir çok bankacılık hizmetlerini internet üzerinden yapıyoruz. Maalesef gelen müşterileri geri göndermek zorunda kalıyoruz. 5 Gündür internet olmadığı için mağduruz. Ekonomi anlamda zaten Korona virüs nedeniyle 2 aydır mağduriyet yaşıyoruz. Yetkililerin bir an önce bu sorunumuzun çözmesini istiyoruz" dedi.

Eczaneci Mehmet Öncü, "Korona virüs tedbirleri kapsamında gazi caddesine araç giriş çıkışları yasaklandığı için iş yapamama noktasına gelmiş durumdayız. Cuma gününden beri internet olmadığı için yaya olarak eczaneye gelen vatandaşları geri göndermek zorunda kaldık. Bu kadar sorumsuzluk olmaz bir an önce bu sorunun çözülmesini istiyoruz" ifade etti.

Muhasebeci İbrahim Yılmaz, "İnternet kesintisi nedeniyle işlerin durma noktasına geldi. Bizim işlemlerimiz genelde internet üzerinde yapılmaktadır. Ay sonu beyannameleri girmek için internetin olması gerekiyor internet kesintisi olduğu için hiç bir işlem yapamıyoruz. Bir çok mükellefimizin işlemini yapamazsak cezai işlem görecekler. Esnafın mağdur olmaması için bir an önce sorunumuzun çözümünde bizlere deste olunmasını istiyoruz" dedi.

Editör: TE Bilişim