DİYARBAKIR - Sağanak yağış iki gündür Bölge kentlerinde hayatı olumsuz etkiliyor.

Bölge kentleri Diyarbakır, Şanlıurfa ve Adıyaman’da gök gürültülü kuvvetli sağanak yağış hayatı felç etti. Gündüzleri kentlere kısmi bir karanlık çökerken, Diyarbakır başta olmak üzere birçok kentin yüksek kesimlerinde ise karla karışık yağmurun etkili olduğu belirtildi. 

Yağışla birlikte hava sıcaklığında 1 ila 3 derece civarında azalma meydana gelirken, bölgedeki yağışlı hava etkisinin sürmesi bekleniyor.

DİYARBAKIR

Diyarbakır’da etkili olan kuvvetli yağış, sel, su baskını, yıldırım ve küçük çaplı dolu yağışa neden oldu. 75 metrelik yolda bazı araçlar su altında kaldı. Araçların sular altında kalması nedeni ile yol trafiğe kapatıldı.

Yağmur sularından dolayı ilerlemeyen araçların imdadına Diyarbakır Büyükşehir Belediyesi’ne bağlı ekipler yetişti. Ekipler çekici yardımıyla sular altında kalan araçları kurtardı.

Diyarbakır'ın Kayapınar İlçesi’nde bulunan sitenin zemin katındaki evler de, su altında kaldı. Sağanak yağış nedeni ile çok sayıda ev suya gömülürken evler ile içindeki eşyalar da kullanılamaz hale geldi.

Evi su altında kalan Mehmet Yıldız, hayatında ilk defa böyle bir şeyle karşı karşıya kaldığını ve ağlanacak hallerine güldüklerini söyledi. Yıldız, “Evimiz su altında kaldı. Aniden yağmur bastırdı ve bu hale geldik. Kurtarabildiğimiz eşyaları kurtardık kalan da kullanılamaz hale geldi. Dışarıda kanalizasyonlar tıkandığı için buralar göl oldu, içeriye geldi. Yetkililer bize bir çare bulsun, ağlanacak halimize gülüyoruz, şaşkınız böyle bir şey hiç görmedik" dedi.

Site yöneticisi İbrahim Bozkurt ne yapacaklarına şaşırdığını kaydederek, “8 kapıcı dairesi su altında kaldı, ekipler yetersizmiş, ne bir dalgıç verebiliyorlar. Bundan 10 gün önce aynı problem oldu, sözde gelip açacaktılar açmadılar daha beter oldu ne yapacağımıza şaşırmış durumdayız" diye konuştu.

ŞANLIURFA

Şanlıurfa'nın Karaköprü ilçesinde de yağış nedeniyle kırsal mahalleleri sel vurdu. Sel nedeniyle ekili binlerce dönüm arazi zarar gördü. Ayrıca su basan ve sel ortasında mahsur kalan 6 kişilik bir aile, itfaiye ekiplerince bot yardımı ile kurtarıldı. Selden kurtarılan aile ekiplere teşekkür etti.

ADIYAMAN

Şiddetli yağmur yağışı Adıyaman’da ise cadde ve sokakları göle çevirdi; yağmur bir evin duvarını yıktı.

Yağışlar nedeniyle Musalla Mahallesi 1431 sokak No.34’de öğrencilerin kaldığı toprak evin duvarı yıkıldı. Duvarın yıkıldığı esnada kimsenin içeride olmaması olası can kaybını önledi. Olay yerine gelen polis ekipleri önlem alarak, sokağı şerit çekip yaya ve araç ulaşımına kapattı.

Yağışlar nedeniyle ayrıca Adıyaman-Gölbaşı Karayolu 18. kilometresinde sel suları nedeniyle taş ve toprağı yola sürüklendi. Karayolları ekipleri yolu temizleyerek ulaşıma açtı. (İHA)

Editör: TE Bilişim