DİYARBAKIR - Tüm dünyada 14 milyona yakın insanı etkileyen, yaklaşık 600 bin kişinin yaşamını yitirmesine neden olan Covid19 salgını, sağlık sektörünün olduğu kadar sektörün belkemiğini oluşturan, hastalara 24 saat yüz yüze bakım hizmeti veren hemşirelerin önemini bir kez daha ortaya koydu.

Hemşirelik mesleğinin standartlarının iyileştirilmesi için çalıştıklarını belirten Koç Üniversitesi Hemşirelik Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Ayişe Karadağ, Türkiye’de bu mesleği icra etmek üzere 141 hemşirelik lisans programında yaklaşık 1000 öğretim elamanıyla hemşire yetiştirildiğini ve bu okullarda halen yaklaşık 70.000 hemşirelik öğrencisinin öğrenim gördüğünü söyledi.

Hemşirelik Fakültesi olarak, tamamı yüzde 100 burslu olarak eğitim alan mezunlarının tamamına yakınının yurtiçinde ve yurtdışında iş bulma imkânının yanı sıra yüksek lisans ve doktora yapma fırsatı elde ettiğini belirten Prof. Dr. Karadağ, dünya çapında 5.9 milyon hemşire açığı bulunduğunu belirterek, “Hemşirelik, yeni normalin en ihtiyaç duyulan ve en gözde meslekleri arasında yer alıyor. En iyi öğrencileri, en iyi eğitimci ve araştırmacılarla bir araya getirerek bilime ve insanlığa hizmet yolumuza devam ediyoruz” dedi.

Editör: TE Bilişim