Irak Adalet Bakanlığı Ceza İnfaz Genel Müdürü Mecid Mansur, Genel Af Yasası yürürlüğe girdiğinden bu yana Irak Ceza İnfaz Kurumu’na bağlı çeşitli cezaevlerinden 3 bin 441 kişinin serbest bırakıldığını duyurdu.

Mecid Mansur, konuya ilişkin şunları söyledi: “Bu konu, yönetimin Genel Af Yasası maddelerini dikkatli, şeffaf ve ilgili yargı makamlarıyla koordinasyonlu bir şekilde uygulamak için sürdürdüğü ve devam eden yasal işlemlerin bir parçasıdır.”

Mecid Mansur, sözlerini şöyle noktaladı: “Irak Adalet Bakanlığı ekipleri, Genel Af Yasası kapsamına girenlerin tespit edilmesini ve haklarında yasal işlem yapılmasını sağlamak için tutuklananların dosyalarını incelemek üzere çalışmalarını hızlandırdı.”

Kaynak: MA