Maraton günü yalnızca yarış saatlerini değil, başlangıç noktasına ulaşım için belirlenen güzergâhları da takip etmek gerekiyor. Özellikle Halk Koşusu’na kayıt yaptıranların göğüs numarası ve giriş kurallarını dikkate alması isteniyor.

Halk Koşusu için son giriş saati kaç?

Türkiye İş Bankası 48. İstanbul Maratonu kapsamında yapılacak Halk Koşusu, 1 Kasım Pazar günü saat 12.14’te başlayacak. Ancak katılımcıların başlangıç alanına giriş işlemlerini bu saatten önce tamamlaması gerekiyor. Organizasyon tarafından belirlenen son giriş saati 12.00. Bu saatten sonra başlangıç alanına katılımcı alınmayacak.

Halk Koşusu alanına girişler Altunizade Köprüsü üzerinden yapılacak. Katılımcılar Acıbadem, Altunizade ve Kısıklı güzergâhlarını kullanarak başlangıç noktasına ulaşabilecek. Organizasyon ayrıca Mecidiyeköy’den özel otobüs seferleri düzenleyecek. Otobüsler 09.15-10.15 saatleri arasında Mecidiyeköy metrobüs durağının yanındaki İETT Hareket Amirliği önünden hareket edecek.

Bu otobüslerden yararlanabilmek için göğüs numarasının bulunması gerekiyor. Göğüs numarası olmayan kişiler özel ulaşım araçlarına kabul edilmeyecek. Yarış alanına girişte de aynı şekilde göğüs numarası kontrolü yapılacak.

İstanbul Maratonu’nun diğer yarışları saat kaçta başlayacak?

Organizasyonun ilk yarışı saat 08.45’te tekerlekli sandalye kategorisinde başlayacak. 42 kilometrelik ana maratonun startı ise 09.00’da verilecek. 15,5 kilometrelik koşuda üç ayrı başlangıç planlandı. İlk grup 09.19’da, ikinci grup 09.38’de, üçüncü grup da 10.05’te parkura çıkacak.

Kurumsal Koşu kategorisinde başlangıçlar 10.32, 11.06 ve 11.40 saatlerinde yapılacak. Halk Koşusu ise bu yarışların ardından 12.14’te başlayacak. Ana maratonun bitiş noktası Sultanahmet Meydanı, 15,5 kilometrelik yarışın finiş alanı Yenikapı olacak. Kurumsal Koşu ile Halk Koşusu ise Dolmabahçe bölgesinde tamamlanacak.

Öcalan İmralı’da yeni yere geçti
Öcalan İmralı’da yeni yere geçti
İçeriği Görüntüle

Halk Koşusu güzergâhında hangi noktalar bulunuyor?

Halk Koşusu’nun başlangıç noktası 15 Temmuz Şehitler Köprüsü metrobüs durağının önü olarak belirlendi. Katılımcılar köprüyü geçtikten sonra Barbaros Bulvarı’na yönelerek sahile inecek. Parkur, Beşiktaş Tüpraş Stadyumu ile Dolmabahçe Sarayı arasında kalan yolda sona erecek. Toplam mesafe 6,5 kilometre olacak.

Koşucular için 1 saat 30 dakikalık zaman sınırı uygulanacak. Süre tamamlandığında parkurda kalanlar kaldırımdan ilerleyebilecek. Yol güzergâhları da yarışın tamamlanma durumuna göre kademeli biçimde trafiğe açılacak. Bu nedenle yarış günü bölgede bulunacak sürücülerin ve toplu taşıma kullanacakların maraton düzenlemelerini dikkate alması gerekiyor.

Kaynak: Haber Merkezi