DİYARBAKIR - Erzurum Atatürk Üniversitesi İletişim Fakültesi Radyo Televizyon ve Sinema Bölümü okuyan Diyarbakırlı genç yönetmen Devrim Aktürk ile Dicle Üniversitesi son sınıf öğrencisi ve güzel sanatlar ustası Azerbaycanlı Nevroz Ahmedov, Diyarbakır'ın Sur İlçesi’ne bağlı olan Harmanlar Köyü'nde belgesel çektiler.

Amaçlarının Diyarbakır’ı en iyi şekilde yansıtmak olduğunu dile getiren Devrim Aktürk, şehrin bir çok köyünde bu çekimleri yapacaklarını dile getirdi.

Amacımız gençleri belgesel çekimlerine yöneltmek

Sur İlçesi'nin tarihi tanıtımını yapmaktan hem onur, hem de gurur duyduğunu dile getiren yönetmen Devrim Aktürk, “Bizler bu şehrin hizmetkârlarıyız. İşimiz gücümüz Diyarbakır’ı daha güzel ve daha özel tanıtmaktır. Bizler bu şehrin sevdalıları ve savunucularıyız. Madem ki şehrimiz de uyuşturucu satıcıları ring atıyor, esrar satışları başını alıp gidiyor, o halde bende gençleri sinemaya ve diziye yöneltirim. Neden mi? Çünkü amacımız Diyarbakır gençlerini, evlatlarını ve fertlerini belgesel çekimlerine yöneltmektir. Bu sebeple maddi olmasa dahi manevi olarak büyüklerimizden destek ve talep istiyoruz. Filhakika çekimleri telefon markası olan Samsung A8 ile çektik ve tripot olarak selfie çubuğu kullandık. Bu sebeple gereğinin yapılmasını sizin mercinizden arz ediyoruz” diye açıkladı.

Belgeselimiz kısa ve öz oldu

Kısıtlı imkanlarla büyük bir çalışmaya imza attıklarını belirten Nevroz Ahmedov da, “Gönül isterdi ki daha güzel bir çekimi sizlere sunabilelim. Ve fakat imkanlarımız hem kısıtlı, hem de yetersizdi. Ancak biz güzel bir çalışmayı başta Diyarbakır olmak üzere, ülkemize sunduğumuzu düşünüyoruz. Açıkçası belgeselimiz kısa ve öz oldu. Takdir siz değerli izleyicilerimizindir” diye belirtti.

Editör: TE Bilişim