Ali Babacan’ın başkanlığındaki Demokrasi ve Atılım Partisi'nin (DEVA) kuruluş dilekçesi İçişleri Bakanlığı'na sunuldu.

Eski Başbakan Yardımcısı Ali Babacan’ın başkanlığında kurulacak yeni parti çalışmaları tamamlandı. İsmi Demokrasi ve Atılım Partisi (DEVA) olan yeni partinin kuruluş dilekçesi, İçişleri Bakanlığı’na teslim edildi. İki araçla gelen parti kurmayları, içeriye girip başvuru belgelerini bakanlık yetkililerine sundu.

 Bakanlığa gelen heyet içerisinde AK Parti eski Milletvekili Mehmet Emin Ekmen ve TÜİK eski Başkanı Birol Aydemir,  eski vali Hasan Canpolat, AK Parti eski Milletvekili İdris Şahin yer aldı.

 Başvurularına dair 'alındı' belgesini alan parti kurmayları daha sonra Bakanlık binasından ayrıldı.

 Kurucular kurulu

 Partinin 90 kişilik Kurucular Kurulu listesi de belli oldu. Listede 26 kadın yer aldı.

 Listede mevcut milletvekillerinden sadece AK Parti’den istifa eden Mustafa Yeneroğlu var. Yeneroğlu, “Demokrasimizin gün geçtikçe daha fazla tahrip edildiği, temel hak ve özgürlüklerin her gün daha fazla ezildiği, yargının ve yasamanın tahakküm altında nerdeyse tamamıyla işlevsizleştirildiği bir ortamda ortak özlemimiz olan özgürlükçü ve müreffeh Türkiye ideali için çözüm vakti” paylaşımı yaptı.

 11 yıl boyunca Hazine'de görev yapan ve Müsteşarlık görevinde bulunan halen de IMF'de İcra Direktörlüğü görevini yürüten İbrahim Çanakçı, Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanlığı eski Müsteşarı Metin Kilci, THY eski Yönetim Kurulu Başkanı Candan, yaklaşık 10 yıl Hazine Müsteşar Yardımcılığı görevini yürüten Cavit Dağdaş da listede yer alan isimlerden.

 AK Parti eski Milletvekili ve eski Mazlum Der Başkanı Ahmet Faruk Ünsal ile eski asker ve yazar Metin Gürcan da listede yer alıyor.

 15 Temmuz’dan isimler

 DEVA Partisi'nin Kurucular Kurulu’nda 15 Temmuz darbe girişimi soruşturması kapsamında gözaltına alınıp sorgulanan eski AK Parti Çankırı Milletvekili İdris Şahin'in de yer aldı.  Şahin, gözaltına alındıktan sonra serbest bırakılmıştı. 15 Temmuz darbe girişimi gecesi kızının düğünü basılan komutan Korgeneral Mehmet Şanver de listede yer aldı.

Listede gazeteci Fehmi Koru’nun diplomat olan kardeşi Naci Koru yer alıyor.

 Kurucular Kurulu’nda yer alan bir diğer isim ise, Ülkü Ocakları kurucu Genel Başkanı Ramiz Ongun oldu. Ramiz Ongun, Devlet Bahçeli'ye karşı genel başkanlık yarışına girmiş ancak kaybetmişti.

“Benim için öldürme” kampanyasının mimarı Avukat Gülçin Avşar da, Babacan'ın Kurucular Kurulu listesinde yer aldı.

 Eski Bakanlar Selma Aliye Kavaf, Nihat Ergün, Sadullah Ergin, İdris Şahin gibi isimler de Kurucular Kurulu’nda bulundu.

 Listede dikkat çeken bir başka isim ise Balıkesir Büyükşehir Belediye Başkanlığı görevinden istifa ettirilen ve ağlayarak koltuğu bırakan Edip Uğur oldu.

 Basın İlan Kurumu eski Başkanı Mehmet Atalay da liste adı geçen bir diğer isim. (AJANSLAR)

Editör: TE Bilişim