Evet sevgili dostlar, nereden çıktı bu kaygılı bakış diyebilirsiniz. Evet, kaygılıyım; o güzelim insanlar atlarına binip gitmeye hazırlar gibi neden mi?

Çünkü ne yetkililerin, yazar, çizerlerin ve sizi sevenlerin dikkatsizlik yüzünden korona yayılıyor söylemine tanıklık etmemize rağmen duymamazlıktan gelindi.

Arkadaşlar, dostlar lütfen hastaysanız ya evinizde kalın ya da illa da gidecekseniz daha çok dikkat edin. Kendiniz kadar gittiğiniz yerdeki insanlara durumunuzu anlatın, korunun ve koruyun. Buna hakkımız yok her yere bulaştırma gibi bir lüksümüz hiç yok. Sevdiklerinize kıymayın efendiler.

Son olarak ihmaller nedeniyle meydana gelen artışlara ikinci dalga mı dersiniz, pik mi dersiniz ne derseniz deyin, ama çok ciddi artışlar olduğu kesin. Artık bölgedeki hastanelerde yer kalmadığı gibi, artık mezarlıklara da yolculuklar başladı maalesef. Sadece 3-4 kişinin katıldığı cenaze defin işleri ile defnediliyor sevdiklerimiz. Ama bundan ders almayarak sonrasında gittiğimiz taziyeler rakamı çok artırıyor. Bu üzülme değil düpedüz ihmal.

Genelde tüm Türkiye, özelde Bölge illerimizin tamamı için neredeyse maskesiz çıkmama yönünde kararlar alındı ve alınmaya devam ediliyor, ama her şeye rağmen halen riayet etmeyenleri görmek mümkün. Onun için önce iğneyi kendimize sonra çuvaldızı başkalarına batıralım. Unutmayın dostlar maskeye, temasa ve sosyal mesafeye uyarsak ancak bu rakamları ve ölümleri aşağı çekebiliriz.

Siz değerli yöneticiler bu konuda lütfen daha duyarlı olun, insan hayatı bu başka bir şeye benzemez.