Diyarbakır Merkez Bağlar İlçe Belediyesi, genç nüfusun bir hayli fazla olduğu ilçede spor yapma imkanlarını artırmak için çalışmalarını artırdı.

İlçenin kırsal bölgelerinde ve merkezinde farklı  noktalarda  14 projenin inşaasına devam ediliyor.

Kırsalda Alatosun (Karacadağ), Körtepe,Karahan,Gömmetaş,Tokaçlı ,Özdemir ve Yiğit Yolu mahallerinde sentetik yüzeyli futbol sahaları yapılıyor. Merkez mahallelerde  üç ayrı noktada sentetik saha çalışmalarının hayata geçirilmesine devam ediliyor. Bu bölgeler ,Bağcılar Mahallesi Evrim Alataş Caddesi , Yeniköy Mahallesi Karanfil Sokak ve Yeniköy Mahallesi Bağlar Gençlik Spor Merkezi olarak açıklandı.

Ayrıca havaalanı yolu üzerinde voleybol sahasının kazandırılması için çalışma yapan belediye, kendi imkanlarıyla Yeniköy Mahallesi ve Bağcılar Mahallesi Evrim Alataş Caddesi’nde basketbol sahalarını inşa ediyor.

800 metre kare büyüklüğündeki tesislerin 2022 yılı içerisinde tamamlanarak ilçe halkının hizmetine sunulması amaçlandığı bilgisi verildi.

Genç nüfusun yoğunlukta olduğu bir ilçe olduklarını belirten Bağlar Belediye Başkanı Hüseyin Beyoğlu, milletin kaynaklarını doğru değerlendirerek milletin evlatlarının sağlıklı koşullarda spor yapması için bu projeleri hayata geçirdiklerini söyledi. Beyoğlu,”Amacımız her mahalleye çok amaçlı spor tesisleri kazandırmaktır. Kendi imkanlarımızla yapımını sürdürdüğümüz bu tesisler halka açık olacak. 2022 yılı içerisinde gençlerimize vereceğimiz yeni müjdelerle beraber bu tesislerimizi inşallah tamamlayacağız” dedi.

Editör: TE Bilişim