2022 Dünya Kupası, hız kesmeden devam ediyor. Şaşırtıcı sonuçların alındığı bu turnuvada final yolu şimdiden merak konusu oldu. Katar'ın ev sahipliği yaptığı bu dev organizasyonda, tam 8 farklı statta heyecan dolu karşılaşmalar oynandı. Söz konusu statlarda yıldız isimler boy gösterdi. Dünya Kupası sonrasında sökülüp Tunus'a yerleştirilecek olan 974 Stadyumu’nda son kez Brezilya - Güney Kore karşı karşıya geldi.

TUNUS'A HEDİYE EDİLECEK

Katar'ın başkenti Doha’da bulunan 974 Stadyumu, 30 Kasım 2021 tarihinde açılan ve ilk ismi Ras Abu Aboud Stadyumu olarak bilinen 40 bin kişilik stadyumu turnuva sonrasında Tunus’a hediye edilme kararı verildi. 974 Stadyumu sökülüp Tunus’un Safakes şehrine inşa edilecek.

MEKSİKA - POLONYA

2022 Dünya Kupası'nda Meksika, Polonya ile karşı karşıya geldi. 974 Stadyumu'nda oynanan bu karşılaşma 0-0 berabere sonuçlandı. Polonyalı yıldız Robert Lewandowski, 974 Stadyumu'nda boy gösteren isimler arasına girdi.

PORTEKİZ-GANA

Dünya Kupası'nın favorileri arasında gösterilen Portekiz, H Grubu'ndaki ilk maçında Gana ile karşı karşıya geldi. Fernando Santos'un öğrencileri, Katar serüvenine galibiyetle başladı. Portekiz sahadan 3-2 galip ayrıldı. Portekizli yıldız Cristiano Ronaldo, bu statta ilk 11'de başladı ve golünü attı.

FRANSA – DANİMARKA

2022 FIFA Dünya Kupası D Grubu'nda Fransa ile Danimarka karşı karşıya geldi. Kritik maç 974 Stadyumu'nda oynandı. Son şampiyon Fransa, Mbappe'nin attığı gollerle maçı 2-1 kazandı ve gruptan çıkmayı garantiledi. 974 Stadyumu'na ayak basan bir diğer dünya yıldızı ise Kylian Mbappe oldu.

BREZİLYA - İSVİÇRE

2022 Dünya Kupası G Grubu'nun 2'nci maçında Brezilya, İsviçre'yi konuk etti. Zorlu mücadele Brezilya'nın 1-0'lık üstünlüğüyle sona erdi. 974 Stadyumu’nda oynanan karşılaşmada dünyaca ünlü yıldızlar sahne aldı. Brezilya'da Neymar, Vinicius Jr gibi oyuncular bu stada çıkan isimler oldu.

POLONYA-ARJANTİN

Polonya, 2022 Dünya Kupası C Grubu'nun 3'üncü haftasında Arjantin'le karşı karşıya geldi. Heyecan dolu müsabaka 974 Stadyumu'nda oynandı. Zorlu mücadelede Danny Makkelie görev aldı. Arjantin, Polonya'yı 2-0 yendi. Tarihe geçen stadyum da süperstar Lionel Messi sahne aldı.

SIRBİSTAN-İSVİÇRE

2022 Dünya Kupası G Grubu'nun son maçında Kamerun, İsviçre ile kozlarını paylaştı. Bu karşılaşma, Dünya Kupası tarihine geçen 974 Stadyumu'nda oynandı. İsviçre'nin önemli futbolcusu olan Xherdan Shaqiri, stada ayak basan bir diğer önemli oyuncu oldu.

BREZİLYA - GÜNEY KORE

2022 Dünya Kupası Son 16 Turu'nda Brezilya ile Güney Kore karşı karşıya geldi. Heyecan dolu müsabaka 974 Stadyumu'nda oynandı. Kritik mücadelede Fransa Futbol Federasyonu'ndan Clement Turpin görev aldı. Oynanan karşılaşmayı Brezilya, 4-1'lik skorla kazandı. 974 Stadyumu'na son kez çıkan bu iki takım oldu. Dünya Kupası sonrası Tunus'a taşınacak olan bu stadyuma futbol camiasının önemli isimleri ayak bastı. (Kaynak: milliyet)

Editör: TE Bilişim