Diyarbakır Yeşil Yıldız Bağımlılıklarla Mücadele Derneği, Diyarbakırlı  25’e yakın milli sporcuyla madde, bağımlılığı ve kötü alışkanlıklardan uzak durun mücadelesi kapsamında kamu spotu çekti. Dünya, Avrupa ve Türkiye milli takımlarında görev yapan milli sporcular anlamlı mesajlar verdi.

Diyarbakır Bağlar Belediye Spor kulübü  Milli sporcusu Türkiye Karate Şampiyonu ve Avrupa Karate Şampiyonası’nda Türkiye ve Diyarbakır ilini temsil eden Sena Kızılaslan, "Potansiyelinin farkına var, Çünkü sen daha iyisini yapabilirsin",  "Efor sarfet, koş, terle, mücadele et…

Çünkü gerçek başarılar gerçek hayatta kazanılır" dedi.

Diyarbakır Yeşil Yıldız Dernek Başkanı Yahya Öğer yaptığı açıklamada, Yeşil Yıldız Bağımlılıklarla Mücadele Derneği olarak  Avrupa Birliği Sivil Düşün programın çerçevesinde, bağımlılıklarla mücadelede sporun önemini belirtmek üzere kamu spotu çekildiğini belirtti.

Öğer,“Türkiye Milli Takımlarını Temsil eden Dünya, Avrupa ve Türkiye şampiyonlarını olan değişik branşlardaki milli sporcuların mesajları ve katılımı ile gerçekleştirdik  sporcularımızdan alığımız destek ve anlamlı mesajlar ise yaptığımız projemize anlam katacaktır . Eylül ayının ortalarında ulusal ve yerel basına yayınlanacak olan kamu spotlarının asıl amacı gençleri spora yönlendirmek. Sportif aktivitelerinin yaygınlaşmasını sağlamak bağımlılık yapıcı madde ve davranışlardan çocukları ve gençleri uzak tutmak olacaktır” dedi.

Editör: TE Bilişim