HABER/CEREN AKYIL

Aynı zamanda TBMM İnsan Haklarını İnceleme Komisyonu Başkanvekili olan Tanrıkulu, sulama kanalında yaşanan aksaklıklara dikkat çekerek, çiftçilerin sorunlarını dile getirmekten çekindiklerini söyledi. Barajdan gelen sulama kanalında ciddi problemler yaşandığını belirten Tanrıkulu, yaşanan tabloyu şu sözlerle aktardı:
“Çiftçilere sordum: ‘Nedir mesele, gelin anlatın, konuşalım’ dedim. Onlar ise bana, ‘Sezgin Bey, biz konuşamayız. Çünkü bu sulama kanalı Diyarbakır’da olsa da biz bununla ilgili konuşursak, ‘Sen İstanbul Kanalı’nı kastettin, İstanbul’daki örgütün üyesi misin?’ derler. Savcılar da bizi buradan alır, İstanbul’a götürür’ diye yanıt verdiler.”

En çok kullanılan Kürtçe erkek isimleri
En çok kullanılan Kürtçe erkek isimleri
İçeriği Görüntüle

“KANAL SORUNUNU BİLE DİLE GETİREMİYORLAR”

Tanrıkulu, çiftçilerin yaşadığı kaygının, ülkedeki demokrasi ve ifade özgürlüğü eksikliğinin en açık göstergesi olduğunu belirterek sözlerine şöyle devam etti:
“Zeydan Karalar Adana’da belediye başkanıydı, şimdi İstanbul’da tutuklu. Biz de bu kanalı konuşursak, ‘İstanbul Kanalı’nı konuşuyorsunuz, siz de örgüt üyesisiniz, gelin buraya’ derler diye korkuyoruz’ dediler. Çiftçi kendi sulama sorununu bile dile getiremiyor. İşte durum bu kadar ağır. İstanbul’da da demokrasi yok; Diyarbakır’da da yok!”

Muhabir: Veli BALTACİ