Toplu Konut İdaresi Başkanlığı’nın geri ödemeleri devam eden konut ve iş yerleri için hazırladığı yüzde 25 indirim kampanyası 2026 yılında da uygulanacak. Kampanyadan yararlanmak isteyen hak sahipleri, satış işlemlerini gerçekleştirdikleri banka üzerinden işlemlerini tamamlayabilecek.
TOKİ tarafından yapılan açıklamaya göre uygulama 22 Eylül 2026’da başlayacak. Hak sahiplerinin başvuru ve ödeme işlemleri için 19 Ekim 2026’ya kadar süresi bulunuyor. Kampanyadan yaklaşık 228 bin konut ve iş yeri alıcısının yararlanabilmesi öngörülüyor.
TOKİ YÜZDE 25 İNDİRİM KAMPANYASI NE ZAMAN BAŞLAYACAK?
TOKİ yüzde 25 indirim kampanyası 22 Eylül 2026 tarihinde başlayacak ve 19 Ekim 2026’da sona erecek. Hak sahipleri bu tarihler arasında borç kapatma tutarlarını ilgili bankadan öğrenerek ödeme işlemlerini gerçekleştirebilecek.
Borcunun tamamını peşin kapatan konut ve iş yeri alıcılarına yüzde 25 oranında indirim uygulanacak. Borcun tamamını kapatamayan vatandaşlar için de kısmi ödeme seçeneği bulunuyor. Bu kapsamda kalan borç bakiyesinin en az yüzde 25’i oranında peşin ödeme yapılması gerekiyor.
TOKİ YÜZDE 25 İNDİRİM BAŞVURU ŞARTLARI NELER?
Kampanyadan, geri ödeme taksitleri en geç 2025 yılı haziran ayının sonuna kadar başlamış olan konut ve iş yeri alıcıları faydalanabilecek. Ayrıca başvuru tarihinde borç kapatma işleminin yapılacağı aya ait taksidin ödenmiş olması gerekiyor.
Hak sahiplerinin geriye dönük taksit borcunun ve emlak vergisi borcunun bulunmaması da şartlar arasında yer alıyor. Kalan taksit sayısı 12 ay veya daha az olan konut ve iş yeri alıcıları ise kampanyaya dahil edilmeyecek.
TOKİ İNDİRİM BAŞVURUSU NEREDEN YAPILACAK?
Başvurular, vatandaşların gayrimenkul satış sözleşmesini imzaladığı aracı banka üzerinden yapılacak. Hak sahipleri aynı banka aracılığıyla kampanya kapsamında kapatılması gereken borç bakiyesini öğrenebilecek.
Kat mülkiyeti oluşmuş projelerde tapu işlemleri için belediyeden alınan emlak beyan değerini gösteren belge ile DASK sigortasını gösteren belgenin bankaya götürülmesi gerekiyor. Kampanya döneminin ardından yapılan borç kapatma veya kısmi ödemelerde yüzde 25 indirim uygulanmayacak.



