Türkiye İstatistik Kurumu (TÜİK) yayınladığı Gelir ve Yaşam Koşulları Araştırması raporunun son sayısında Türkiye’nin yoksulluk haritasını paylaştı. 2023 yılının verilerini kapsayacak şekilde hazırlanan raporda, Türkiye genelinde yoksulluk oranı yüzde 21,7 çıktı.

Araştırmada Türkiye’de en yoksul olarak tespit edilen coğrafi bölge TR82 olarak açıklanırken bu bölgede yer alan ve en yoksul üç şehir de Kastamonu, Çankırı ve Sinop oldu. Paylaşılan üç ilin ardından Türkiye’nin en yoksul bölgesi olarak İstanbul’u da içeren TR10 ve yüzde 21,7 ile Ağrı, Kars, Iğdır ve Ardahan illerini kapsayan TRA2 bölgeleri geldi.

Yoksulluk oranı düşük bölgeler, yüzde 10,4 ile Gaziantep, Adıyaman ve Kilis’in dahil olduğu TRC1, yüzde 12,9 ile Mardin, Batman, Şırnak ve Siirt’in bulunduğu TRC3 ve Şanlıurfa ile Diyarbakır illerini kapsayan TRC2 bölgeleri oldu. Hatay, Kahramanmaraş ve Osmaniye illerinin yer aldığı TR63 bölgesine deprem felaketi nedeniyle alan uygulaması yapılamadı.

Kaynak: Haber Merkezi