Son haftaların başarılı takımı oyunu istediği gibi kurgulayan yöneten attığı gollerle de rakiplerini ekarte eden takımı Amedspor için maç öncesi en doğal  beklentimiz neydi?

3 puanı alıp hem Play Off için direk bir rakibini safdışı bırakmaya çalışacak,hem de ligde üst sıralara çıkıp playoff'u daha da sağlamlaştıracaktı

Beklenen bir 11’le sahaya çıkan Amedspor, maçın ne ilk yarısında ne de ikinci yarısında hiç organize olamadı, etkili ataklarını yapamadı ve en önemlisi hiç bir şekilde mücadele ve eski isteğinde göremedik açıkçası takımımızı

Son zamanlarda Ş.Urfa maçı dahil hiç bu kadar kötü oynadığını görmediğimiz Amedspor gördük sahada.

Yenilen gollerde, tabii ki savunma ve kalecinin hatası var bunda. Ama göze batan bir diğer olayda ne atak yapabildik, ne son haftalarda çok beğendiğimiz orta sahada oyunu tutabildik, ne hücum yapabildik, ne de Sinan'la topu buluşturabildik. Bir bakınca bunları yapamayıp Sarıyer gibi bir rakip karşısında galip gelmek en kötü bir puan almak bile maalesef mucize oluyor.

Bu mağlubiyet neden kötü oldu derseniz

Hem puan farkıyla geride bırakacağımız bir rakibimiz bir anda bizim üstümüze çıktı hem de PlayOff adına bir anda PlayOff'un dışında kaldık

Evet bir maçla tabii ki yıkılmayacak Amedspor, bir maçla tabii ki kötü olmayacak gözümüzde, ama açıkçası Amedspor için 3-0’lık bir mağlubiyeti kimse beklemiyordu

Şimdi önümüzdeki lider Manisa ile çok zorlu bir maç var.Amedsporu öyle bir takım ki inanın Manisa'ya mağlubiyeti tattırabilir ve çok önemli bir galibiyet alabilir, hele ki bu mağlubiyetten sonra Manisa'dan alınacak 3 puan ancak  bize bunu unutturur.

Amedspor bu kadar yaklaşmışken bu kadar içine girmişken PlayOff anlamında da bu treni kaçırmamalı ve Sarıyer maçından İnşaallah gerekli dersler çıkarıp Manisa’yı yenmeli.

DİYARBEKİR SON NEFESTE

Diyarbekir'in en büyük özelliği neydi değerli okuyucularım; az gol atan ama az gol da yiyen bir takım olması.

Son haftayı saymazsak aldığı üst üste galibiyetler ile bir anda direk rakiplerden biri olan Malatya Yeşilyurt karşısında da en büyük beklentimiz iyi bir savunma yapılması ve 1-0 olsun bizim olsun anlayışıydı.

Maç sonucuna bakınca ve 3-3'ü görünce gerçekten insan hayretler içinde kalabilir maçı misliden izleyen biri olarak şunu söylemekte yarar var, Diyarbekirspor gol hatta goller yemeden canlanmadı zaten. Boşa giden bir ilk yarı heba olmuşken ikinci yarıda da biraz silkelenir diye beklediğimiz takımımız bırakın goller bulup öne geçmeyi bir anda 3-1'e geldi maç.

Bu skorla devam eden müsabakada son 10 dakikayı inanılmaz oynayarak aslında bu oyunu 40-50 dakikaya yayarsa şampiyonluğu garantilemiş bir takım görüntüsünde olabileceği bir oyun oynayıp bir puanı kendi sahasında kurtarmış oldu.

Tabi ki 3-1'den 3-3'e getirmek ve bunu son dakikalarda yapmak önemli ama Diyarbakırspor kesinlikle ve kesinlikle bu sezon şampiyon olmak istiyorsa üst üste galibiyetleri almalı, rakiplerine beklenmedik puanlar kaptırmamalı.

Son olarak savunma ağırlıklı oyun tarzında birden fazla gol bulabileceği bir oyuna geçtiği zaman goller atabilecek bir takımda olduğunu gösterdi, bunuda görmüş olduk.

Liderliği averajla Buca’ya kaptıran takımımız da rakibini kendine yaklaştırmaması kötünün iyisi olarak düşünülebilecekken ne yapıp edip liderliği tekrar alması da en büyük görevi.

Başka bir yazıda görüşmek üzere

Esen Kalın,Spor'la kalın