ÖZEL HABER- Ceren AKYIL

Merkez Yenişehir ilçesine bağlı Ofis semtinde 35 yıldır çiçekçilik yapan Veysi Bozkuş, Anneler Günü için çiçek satışlarının geçen seneye oranla düşük olduğunu belirtti.

Bozkuş, “Anneler Günü’nde satışlarımız olsa da her geçen yıl alım gücü düşüyor. Fiyatlar geçen yılki seviyelerin üzerine çıkmış durumda. Her yıl olduğu gibi Anneler Günü’nün çiçek satışları açısından önemli. Müşteriler özellikle saksı çiçeklerini seviyor, buket şeklinde tercih edenler de var. Hatta estetik görünüşleri nedeniyle yapay çiçeklerimiz de ön planda” dedi.

ÇİÇEK PİYASASINDA SON DURUM

Bozkuş son olarak çiçek fiyatlarından bahsederek “Saksı ve buket şeklinde çiçeklerimiz 500 ila bin lira arasında değişirken, yapay çiçeklerimiz bin liradan başlıyor” diye kaydetti.

Diyarbakir Cicek 1

Muhabir: Ceren AKYIL