Dicle Üniversitesi İlahiyat Fakültesi öğrencisi Sena Düzgün’ün intihara sürüklenmesine tepki gösteren üniversite öğrencileri ve kadınlar, sloganlarla yürüyüş yaptı ve basın açıklaması düzenledi.

“Susma sustukça sıra sana gelecek, gençlik burada dimdik ayakta” sloganları atarak duruma tepki gösteren öğrenciler yürüyüş sonrası yaptıkları açıklamada şu ifadeleri kullandı:

“Hiçbir intihar tesadüf değil, Toplumda kaçınılan her bireyin düşeceği son noktadır. Bizler bunun farkındayız ve bu bilinçle artık hiçbir arkadaşımızı kaybetmemek adına bu intihar ettiren sisteme karşı hep beraber özgür toplumsal yaşamı öğrenciler olarak inşa edeceğiz. Artık hiçbir arkadaşımızı bu sisteme kurban etmeyeceğiz. Bir kişi daha eksilmeyeceğiz.”

Kaynak: HABER MERKEZİ