ÖZEL HABER - Ali Çekdar KORKMA

İki milyon nüfusuyla Türkiye’de büyükşehir belediyesi statüsünde yer alan Diyarbakır, kıraathane sayısı ile de dikkat çekiyor. Esnaf ve Sanatkarlar Odası’na üye sayısı 300 iken gayri resmi olarak kentte 2 bini aşkın kıraathane bulunuyor.

İşsizliğin çığ gibi büyüdüğü merkez Bağlar İlçesi’nde ise durum daha vahim. Mevlana Halit Mahallesi’ndeki 448 ve 443’ncü sokakta sıralı dizili vaziyette 13 ayrı kıraathane ve çay ocağı bulunuyor. Esnaf ve vatandaşlar, kaldırım işgali ve araç parkları nedeniyle hayli şikayetçi.


ESNAF VE VATANDAŞLAR TEPKİLİ

Gazetemize konuşan gıda satışı yapan bir esnaf, kahvehanelerin sokağa zarar verdiğini söyleyerek, şunları anlattı: “Burada çok fazla kahvehane var. Adamlar Diclekent’te oturuyor ama buradaki kahvehanelere geliyorlar. Araçlarımızı park edemiyoruz. Otoparka döndü burası. Kendi dükkanımın önüne aracımı koyamıyorum. Bazı kahvehaneler çok dolu bazıları ise boş ama yine kapanmıyor niye bilmiyorum.”

Diyarbakır’da Bir Sokakta 13 Kıraathane3


BELEDİYEYE ÇÖZÜM ÇAĞRISI

Sokakta ikamet eden bir vatandaş ise “Çocuklarımız okula, ben alışverişe gidip gelirken kaldırımlarda rahat yürüyemiyoruz. Çok rahatsız edici bir durum var. Sokak ortasına kürsü ve masa atılıyor. Belediye yetkilileri bu duruma acilen müdahale etmeli” diye konuştu. Sokakta oturan bir başka vatandaş ise, “Gözümle görmedim ama kahvehanelerde kumar oynandığına dair bir dedikodu var. O yüzden bu kadar kalabalık. Bu sorunu belediye çözeceğine inanıyorum. Bazı kahvehaneler boş ama yine de kapanmıyor sebebini bilmiyorum. İçeride ne yapıyorlar bilmiyoruz. Bu kadar fazla kahvehanelerin olması da evlerimizin değerini düşürüyor” diye konuştu.

Muhabir: Ali Çekdar KORKMA