Diyarbakır Büyükşehir Belediyesi Eşbaşkanı Serra Bucak, kitapların ve kültürel etkinliklerin toplumsal birlikteliği güçlendiren en önemli araçlardan biri olduğunu belirterek, barış mücadelesinin yalnızca siyasi alanla sınırlı kalmaması gerektiğini vurguladı.

Ergani Belediyesi ile Eğitim Sen iş birliğinde düzenlenen 2. Ergani Kitap Günleri, “Dünya kelimelerle bir araya geliyor” şiarıyla 7-10 Mayıs tarihleri arasında Park Orman Yenişehir’de gerçekleştirildi. Etkinliğin açılışına Diyarbakır Büyükşehir Belediyesi Eşbaşkanı Serra Bucak, Ergani Belediyesi Eşbaşkanları Birsen Azak Bayar ve Şiyar Güldiken, ilçe belediye eşbaşkanları, meclis üyeleri, yazarlar, yayıncılar, sivil toplum örgütü temsilcileri ve çok sayıda yurttaş katıldı.

Diyarbakır’da ‘Ergani Kitap Günleri’ Etkinliği2

Diyarbakır’dan Devlet Bahçeli’ye destek: Güçlü bir şekilde destek veriyoruz
Diyarbakır’dan Devlet Bahçeli’ye destek: Güçlü bir şekilde destek veriyoruz
İçeriği Görüntüle

“BELEDİYELER ÖNEMLİ BİR İŞLEV GÖRÜYOR”

Açılışta konuşan Eşbaşkan Serra Bucak, belediyelerin toplumun duygu, düşünce, ihtiyaç ve beklentilerini anlayarak tüm kesimleri bir araya getiren önemli bir işlev üstlendiğini ifade etti. Bucak, “Belediyelerin, yerel yönetimlerin yapmış olduğu bu buluşmalar, kitap buluşmaları, kitap fuarları, kültür sanat buluşmaları, kadın emek buluşmaları; bunların hiçbirini birbirinden ayırmıyoruz. Hepsi birbirinin devamı, hepsi birbirini tamamlayan, büyüten, geliştiren ve birbirinden deneyimleyen özellikler taşıyor. Bu açıdan çok kıymetli buluyorum” dedi.

Diyarbakır’da ‘Ergani Kitap Günleri’ Etkinliği1

ANADİL HAKTIR

Ergani’nin hem kırsalında hem de ilçe merkezinde anadil kullanımının sürdüğüne dikkat çeken Bucak, konuşmasını anadil ve kültürel çeşitliliğe vurgu yaparak şöyle tamamladı: “Kitap Günleri’nde Kürtçenin ve Türkçenin yan yana, bir arada, aynı stantlarda geliştiğini ve yer alması gerektiği hakikatini biliyoruz. Kendi anadilimize de kendi anadili için mücadele veren herkese de bu alanda, yazım dünyasında emek veren herkese de yeni nesiller ve çocuklar için de anadilin bir hak olduğunu; okullarda muhakkak okutulması ve öğretilmesi gerektiğini savunuyoruz, söylüyoruz.”

Ergani Belediyesi Eşbaşkanları Birsen Azak Bayar ve Şiyar Güldiken ise çocukları ve gençleri kitapla buluşturan her çalışmanın kıymetli olduğunu ifade etti. Eşbaşkanlar, toplumun geçmiş değerlerini ve köklerini anlamadan geleceğin inşa edilemeyeceğini belirterek, okumanın toplumsal hafızayı canlı tutmadaki önemine dikkat çekti.

Kaynak: HABER MERKEZİ