Haber - Sertaç KAYAR

Diyarbakır, 4 günlük bayram tatilinde yerli ve yabancı turist akınına uğradı. Tatil boyunca tarihi mekanlar dolup taşarken, araç ve yaya trafiği dikkat çekti. Kentin tarihi Sur İlçesi’nde yoğun kalabalık nedeniyle yayalar yürümekte zorlandı. Ulu Cami, surlar, Ongözlü Köprü, Hevsel Bahçeleri, Saray Kapı, Hasanpaşa Hanı, Dört Ayaklı Minare gibi tarihi mekanlar en çok tercih edilen yerlerin başında geldi. Kent merkezinin yanı sıra ilçeler de yoğun ilgi gördü. Bunlardan biri de tarihi ve doğasıyla adından söz ettiren Eğil İlçesi oldu.

40 BİNİ AŞKIN ARAÇ GİRİŞ YAPTI

Diyarbakır'ın en önemli kültür ve turizm merkezlerinden biri olan Eğil İlçesi 4 günlük Kurban Bayramı tatilinde yerli ve yabancı turist akınına uğradı. Eğil Kaymakamı Volkan Hülagür, 4 günlük verileri paylaşarak “05–09 Haziran 2025 tarihleri arasında ilçemize 40.813 araç girişi gerçekleşti! Peygamberler ve Krallar diyarı Eğil, tarihî ve doğal güzellikleriyle ziyaretçilerini büyülemeye devam ediyor. Her gün daha fazla misafirimizle buluşmanın heyecanını yaşıyoruz” dedi.

EĞİL’İN TARİHİ

Diyarbakır’a 52 km uzaklıkta bulunan Eğil, tarihte birçok farklı medeniyete ev sahipliği yapmış ve farklı inançların bir arada yaşamış olduğu önemli bir ilçe. Eğil, tüm güzellikleriyle, Asurlulardan kalma kale ve birçok antik mağara, kral kızı resimlerine ev sahipliği yapan bir ilçedir. Peygamberler şehri olarak da bilinen Eğil, Asurlular, Romalılar, Bizanslılar, Abbasiler Büyük Selçuklu Devleti, Nisanoğulları Beyliği, Akkoyunlular ve Safeviler gibi eski medeniyetlerin yaşam sürdüğü yörelerden birisidir.

Muhabir: Sertaç KAYAR