Son 5 haftadır çok kötü giden, galibiyeti unutan ve lider ile puan farkı açılan Diyarbekirspor, kendi sahasında hemen altındaki Yozgat ile karşılaşıp çok şükür ki, 3 puanı hanesine yazdırdı.

Bu maç neden önemliydi;

1-Liderlik için bende halen yarıştayım denecek,

2-Takım eski öz güvene tekrar kavuşacak,

3-Hoca üstündeki stresi bir nebze de olsa atacak,

4-Takımı seven, maçına gelen, takip eden sevenleri kahırdan kurtulacak.

Peki, bunların tam anlamıyla yerine varması için ne gerekli.

Tabi ki daimi bir galibiyet serisi ve istenen o mücadeleci takım hüviyeti.

Peki, bu takım bunu yapabilir mi?

Cevap soruda gizli aslında…

Net söyleyeyim 3. Lig direk mücadele ve koşu ligi, bu ligde çekimser oynarsan,etkini ve gücünü kabul ettirmezsen, istemezsen ve belki de en önemlisi A’dan Z’ye birlik olmazsan, değil 6 yıl 16 yılda çıkamaz buralarda kalırsın.

Son cümleye dikkat çekeyim BİRLİK.

Maçta her gol ve pozisyonda gördük ki birlik adına sıkıntılar olmuş.

Bunu çözmek ve eskiye döndürmek, o sahanın kanepesinden protokolüne ve tribününe en yetkili kişilerine düşer. (Ben düzeleceğine inanıyorum).

Maça gelirsek; ilk yarıda belki de 4-0 olacak bir oyun ve istek, 2. yarının ilk 20 dakikasında ise o kadar etkisiz ve anlamsız sonrasında ise yine toparlanan bir takım.

Cüneyt Hocanın artık kötü gidişata değişikliklerle etki etmesini belirten biri olarak, saha içindeki oyuncularımızın yerlerindeki ve isteklerindeki olumlu değişim ile gelen 3 gollü, 3 puan..

Şimdi önümüz çok önemli ve üst üste 2 deplasman var.

Ne yapıp edip bu deplasmanlarda yenilmemeli ve en kötü 4 puan ile ayrılmalıyız. (Şampiyonluk söylemi için Ayrılmak zorundayız).

İnşallah isteğimiz 6 puan olacak şekilde değişir ve bu 3. Lig kabusundan kurtuluruz...

AMEDSPOR DEPLASMANDA YOK

Amedspor lig lideri ve namağlup rakibi karşısında, belki favori veya yenebilir diye düşünülmemiştir, ama sakat ve cezalıların çokluğuna rağmen oyuncuların deplasmandaki anlamsız oyunu bırakışı, mücadele etmemesi, taktik anlamında yanlışlar ve birde bunlara erken gol yeme eklenince 3-0 ile sahandan ayrılma kaçınılmaz oluyor maalesef…

Mehmet hoca için ne düşünüyorsun derseniz?

Ben Mehmet hocanın elinin kolunun bağlı olduğuna, buna çok fazla yaşanan sakatlık ve cezaların eklenmesi ile zaten çok sıkıntılı olan kadro yapısının daha da sıradanlaştırmasına bağlı olarak sıkıntı yaşadığına inanıyorum.

Net söylemekte yarar var, şu an ki kadro ve oyuncu grubuna, (Bazıları için) kim gelirse gelsin onun da problem yaşayacağına inanıyorum.

Hataları yok mu,

Kesinlikle var.

Ama bu hataların net anlaşılması için ben olsam Ocak ayının beklenmesi, alınan puanların ortaya çıkması ve açıklamalarını beklerdim.  

Mehmet hoca da beni üzen ve şaşırtan en büyük olumsuzluk ise, neşter vurma da ve gençlere ne olursa olsun daha çok yer verip inanmadaki eksikliği olmuştur. Bunu da dip not olarak vereyim.

Şimdi önümüzde çok kritik ve önemli 2 iç saha maçı var.

Buradan alınacak her sonuç hem olumlu, hem de olumsuz anlamda takıma etkisi olacak. İkinci yarı için hangi gözle hangi hedefe gideceğini gösterecektir. (İnşallah tribünlerdeki o eski AMED sevdalılarını sayılarının artarak ve takımı ateşleyecek şekilde yeniden görürsek 6 puan hayal değil).

Başka bir yazıda görüşmek üzere

Esen kalın Spor'la kalın.