ÖZEL HABER – Ceren AKYIL
Avrupa’da taraftar sayısı bakımından en fazla destek gören 5’inci takım olarak gösterilen Amedspor’un Süper Lige yükselmesinin başarısı; İngiltere’den Ortadoğu’ya, Irak’tan uluslararası spor platformlarına kadar birçok medya kuruluşunda “tarihi yükseliş” başlığıyla servis edildi. Amedspor’un bu başarısı dünya basınında şöyle yer aldı:
DAİLY SABAH: AMEDSPOR TARİHİ SÜPER LİG ŞAMPİYONLUĞUNA İMZA ATTI
Türkiye’nin İngilizce yayın yapan günlük gazetesi Daily Sabah, Amedspor’un Süper Lig’e yükselişini “Diyarbakır merkezli Amedspor, tarihi Süper Lig şampiyonluğuna imza attı” başlığıyla duyurdu. Haberde, Amedspor’un Cumartesi günü tarihi bir şekilde Türkiye Süper Lig’ine yükseldiği belirtilirken, maçın bitiş düdüğüyle birlikte Diyarbakır genelinde büyük kutlamaların başladığı aktarıldı. Aynı zamanda taraftarların bu tarihi anı kutlamak için sokaklara döküldüğünü yazarken, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın da kulübü tebrik ettiğini vurguladı.
İngiltere’den Flashscore adlı internet sitesi: Amedspor’u resmi futbol kategorisine eklerken, Diyarbakır Stadyumu’nun 33 bin kişilik kapasitesine dikkat çekti. Bu gelişme, Amedspor’un yalnızca sportif olarak değil, uluslararası futbol veri sistemlerinde de görünürlüğünü artırdığını ortaya koydu.
ORTADOĞU BASINI: MİLYONLARDA KÜRDÜN SEVİNCİ
The News Region: Amedspor’un Süper Lig’e çıkışını “Kürt kulübü Amedspor, Türkiye’nin en üst ligine tarihi bir yükseliş gerçekleştirdi” sözleriyle okurlarına duyurdu. Haberde, yıllardır takımı tutkuyla destekleyen dünya çapındaki milyonlarca Kürt’ün bu başarıyı büyük bir coşkuyla karşıladığı ifade edildi. Maçın bitiş düdüğüyle birlikte yalnızca sahada değil, dünyanın dört bir yanındaki Kürtler arasında da kutlamaların başladığı vurgulandı.
KÜRT KULÜBÜ TÜRKİYE’NİN EN ÜST LİGİNE YÜKSELDİ
Irak merkezli Kurdistan Chronicle için kalem oynatan gazeteci ve analist Wladimir van Wilgenburg da Amedspor’un tarihi başarısını köşesine taşıdı. Wilgenburg, Amedspor’u “Kürt kulübü” olarak tanımlarken, kulübün Türkiye’nin en üst düzey futbol ligine yükseldiğini yazdı.




