Sevgili dostlar korona virüsünün Çin’de çıkmasının üzerinden 1 yıl geçti. Geldiğimiz noktada hala tedbirsiz ve hala umursamaz davranmaya devam ediyoruz maalesef.

Şimdi aldığımız nefes bile paralı maskeli 1 lira, maskesiz 900 lira. Bütün uyarılara, tedbir ve yasaklamalara rağmen halen rakamlar şu kadar mı? Bu kadar mı? Tartışmaları sürüyor. Aşı bulundu mu? Ne zaman aşı gelecek? Aşı ne kadar koruyacak? Ya da koruyacak mı? Herkesin aklında deli sorular. Ama, fakat ve lakin ölümler artarak devam ediyor, hastaneler yine doldu taştı ve sağlıkçılarda güç, insanlarda da sabır her geçen gün tükeniyor.

İstisnasız bütün illerdeki yetkililer ve hükümet yetkilileri hastanelerin dolduğunu veya dolmak üzer olduğunu vurgulayan açıklamalar yapıyor. Ama hastanelerin doluluk oranları ile birlikte ağır hasta satısı ve ölümler de hiç hız kaybetmeden devam ediyor.

Açık AVM’ler, kapalı kahvehaneler gibi gibi her seferinde ayrı tartışmalara neden olan tedbirler uygulamalar. Ama ortada kral çıplak diyeceğimiz işsizlerin sayısı da durmadan artmış oluyor, sosyal ve ekonomik olarak herkes, her kesim geçen hergün biraz daha fakirleşiyor. Gerçekçi bir adımlar zinciri beklemek biraz hayal onun için herkesten önce çalışmaya gideceksek, ya da her ne şekilde olursa olsun dışarı çıkacaksak, kendi sağlığımıza gerekli önemi bizim göstermemiz lazım.

Evet, kış kapıya dayandı faturalar arttı gündelik işler azaldı. Borçlar arttı, iflaslar ve iflasa karşı işyeri kapatmaları da aynı oranlarda almış başını gidiyor.

Siyasi parti farkı gözetmeksizin başta bütün belediyelere ve sivil toplum kuruluşlarına seslenerek, en azından şu kış aylarında askıda fatura uygulamaları başlatarak, gerçekten ödeme gücü olmayan vatandaşlara katkı sunmaları gerektiğine inanıyorum. Bu uygulama sayesinde vatandaşların bu kışı bir nebze olsun sorunları azalmış olarak bahara çıkarmak ümidiyle.

Önümüzdeki günler veya aylarda bu sıkıntıların özellikle ekonomik alanda artacağı açıkça görülüyor gibi elele gönül birliğiyle daha güzel ve sağlıklı günlere…