Genellikle yaz ayı kebabı olan patlıcan kebabı, çok tercih edilen bir kebaptır. Köfte ve patlıcan ile yapılan patlıcan kebabı misafire, eşe, dosta herkese yapılabilecek bir kebap çeşididir.

Bu enfes tadı ve farklı bir sunum ile ilgi odağı olacak patlıcan kebabı yapımı da oldukça pratiktir. Ana yemek olarak sunabileceğiniz patlıcan kebabı sosu ile harmanlandıktan sonra başka bir lezzete ulaşmaktadır.

Gerekli Malzemeler:

4 adet orta boy patlıcan

Köfte için:

Tuz

1 çay kaşığı karabiber

Yarım çay bardağı zeytinyağı

1 çay kaşığı pul biber

500 gram orta yağlı kıyma

Sosu için:

Tuz

2 su bardağı sıcak su

1 yemek kaşığı salça

Üzeri için:

6-7 diş sarımsak

4-5 adet biber

10 adet arpacık soğan

4 adet domates

Yemeğin Hazırlanışı:

Patlıcanlarınızı dilimleyip, tuzlu suda yarım saat bekletiyoruz. Bu aşamada ise kıyma, baharatlar ve zeytinyağını iyice yoğuruyoruz. Üzerini kapatarak yaklaşık yarım saat kadar buz dolabında dinlendiriyoruz. Dinlenen köftelerimizi ve suyunu süzüp bol su ile yıkadığınız patlıcanları isterseniz tepsiye veya şişe nasıl arzu ederseniz öyle diziyoruz.

Bir patlıcan, bir köfte şeklinde yan yana olacak şekilde sıralıyoruz. Soğan, domates, biber ve sarımsakları koyarak sıcak suda ezmiş olduğunuz salçalı suyu gezdiriyoruz. Suyu tepsinin büyüklüğüne göre değişiyor ama yeterli gelmezse bir miktar daha sıcak su ilave edebiliriz.

Tepsinin üzerini folyo ile sarın ve 200 derece fırında pişmeye bırakıyoruz. 30-35 dakika sonra kontrol edin patlıcan ve köfteler yumuşamış ise folyoyu alıp üzerleri kızarana kadar pişiriyoruz. Kebabınızın iyice pişmesi için 30 dakika üzerini folyo ile kapatmalısınız. Afiyet olsun.