Yeni sezon çalışmalarını İstanbul’da sürdüren Galatasaray, bu dönemin 4. hazırlık maçında Fransız ekibi Rennes ile RAMS Park’ta karşı karşıya geldi. Müsabakayı hakem Oğuzhan Çakır yönetti. Çakır'ın yardımcılıklarını Yusuf Susuz ve Mücahit Adem Çelebi yaptı.

Frankowski ile Ugochukwu, eski takımlarına karşı oynadı.Galatasaray’ın yeni t ransferi Lesley Ugochukwu ile Rennes’de forma giyen Przemyslaw Frankowski, bu maçla birlikte eski takımlarına rakip oldu. Frankowski, 2024-2025 sezonun ikinci yarısında sarı-kırmızılılarda oynarken, Ugochukwu ise altyapısından yetiştiği Fransız ekibinden 2023 yılında Chelsea'ye gitti. İki futbolcu da mücadelede 11'de yer aldı. Öte yandan Rennes'de, bir dönem Fenerbahçe'de forma giyen Polonyalı futbolcu Sebastian Szymanski de 11'de başladı.

Gs2

TRANSFER TEPKİSİ

Galatasaraylı taraftarlar, transferlerin yapılmamasıyla ilgili yönetime tepki gösterdi. Sarı-kırmızılılar, 'Dursun Özbek transferler nerede?', 'Sabrımız taşıyor, transfer nerede?' tezahüratlarında bulunarak transferlerin bir an önce yapılması için çağrıda bulundu.

Galatasaray, ilk yarısı 1-1 sona eren karşılaşmadan son dakikalarda penaltıdan attığı golle 3-3 berabere ayrıldı. Sarı-kırmızılıların gollerini 18. dakikada Victor Osimhen, 49. dakikada Gabriel Sara ve 90+4. dakikada penaltıdan Barış Alper Yılmaz kaydetti. Rennes'de ise Esteban Lepaul hat-trick yaparken, 27, 58 ve 61. (Penaltı) dakikalarda fileleri havalandırdı.

Aziz Yıldırım: Fenerbahçe'yi şampiyon yapacağım
Aziz Yıldırım: Fenerbahçe'yi şampiyon yapacağım
İçeriği Görüntüle

Rennes mücadelesiyle bu sezonki 4. hazırlık maçını oynayan Galatasaray, ilk kez berabere kaldı. Sarı-kırmızılılar, Ümraniyespor'u 5-1 mağlup ederken, Avusturya kampında İtalyan ekibi Monza'ya 2-0, bir diğer İtalyan takımı Venezia'ya da 3-0'lık skorla kaybetti. Galatasaray, 8 Ağustos Cumartesi günü evinde İspanyol temsilcisi Villarreal ile son hazırlık maçını oynayacak.

Kaynak: İHA