Diyarbakır’ın merkez Bağlar İlçesi’nin Kaynartepe ve 5 Nisan Mahallesi’nde yer alan metruk yapılar, son zamanlarda artan taciz, uyuşturucu madde kullanımı şikayetlerinin ardından Emniyet ve yerel yöneticiler harekete geçti.

Gazetemiz Güneydoğu Ekspres’in geçen hafta “Evimizde can güvenliğimiz kalmadı”, “Bağlar’da tehlike çanları”, “Göz göre göre…” başlığıyla manşete taşıdığı haberlerden sonra Diyarbakır Valisi Ali İhsan Su, emniyet ve belediyelere talimat verdi.

EMNİYET TEYYAKUZA GEÇTİ

Emniyet, hırsızlık, madde kullanımı ve taciz olaylarının sıkça yaşandığı metruk yapıların bulunduğu Kaynartepe ve 5 Nisan Mahallesi’nde olağanüstü tedbirler ve kontrol noktaları oluşturdu.

Büyükşehir ve Bağlar Belediyeleri de metruk yapıları yeniden tespit edip fotoğraflama yaptıktan sonra yıkıma başladı.

Sabahın erken saatlerinden itibaren her iki mahalleye de yönlendirilen ekipler, metruk yapıların yıkımına başladı.

TACİZİN YAŞANDIĞI EV DE YIKILDI

Bağlar Belediyesi ekiplerinin ilk olarak ortadan kaldırdığı yapılardan biri, geçen hafta 9 yaşındaki bir çocuğun taciz edildiği 5 Nisan Mahallesi 792. Sokak’ta bulunan harabe yapı oldu. Bağlar Belediye Başkanı Hüseyin Beyoğlu, iş makineleri tarafından gerçekleştirilen yıkım çalışmalarını yerinde takip ederek ekiplere talimatlar verdi.

BEYOĞLU: ACİL YAPILAR İÇİN ACİL KARARLAR ALDIK

“Nerede bir şikayet varsa, biz orası için gerekli kararları alıp uygulamaya koyacağız” diyen Beyoğlu, son zamanlarda yapılan hizmetler ve sağlanan değişimle huzur ortamına kavuşan Bağlar’ın yeniden olumsuz görüntülerle gündeme gelmesine izin vermeyeceklerini söyledi. Beyoğlu, “45 ayda 500’den fazla metruk ve harabe yapıyı ortadan kaldırdık. Bu tablo ilçe tarihinde bir ilktir ve bir rekordur. Şimdi de acil durum arz eden yapılar için hızlı kararlar aldık. Halkımız müsterih olsun. Nerede ihtiyaç ve talep varsa biz üstesine giderek gereğini yapacağız. Son zamanlarda huzuru yakalayan Bağlar’ın huzurunu kimse bozamayacak. Biz buna müsaade etmeyeceğiz” diye konuştu.

Editör: TE Bilişim