ÖZEL HABER / Güneş OCAĞA-Mehmet Rumet SOYLU
Diyarbakır’da gündüz saatlerinde hava sıcaklığı 45 dereceye kadar yükselince kent adeta sessizliğe büründü. Sıcak hava nedeniyle dışarı çıkamayan vatandaşlar, serinleyen havayla birlikte akşam saatlerinde sokaklara akın etti.
KİMİSİ CİĞER YEDİ, BAZILARI DA YÜRÜYÜŞ YAPTI
Özellikle tarihi Suriçi bölgesinde yer alan Gazi Caddesi, akşam saatlerinde en yoğun dönemlerinden birini yaşadı. Cadde boyunca yürüyüş yapan, serin havanın tadını çıkaran vatandaşlar, tarihi dokunun arasında akşam gezmesine çıktı. Bazı vatandaşlar ise Diyarbakır’a özgü meşhur ciğer kebabını tatmak için sokak lezzetçilerine yöneldi.
ESNAF KALABALIKTAN MEMNUN
Yoğunluk nedeniyle Gazi Caddesi’nde zaman zaman yürümekte güçlük yaşanırken, esnaf kalabalıktan memnun olduğunu ifade etti. Caddedeki hareketlilik gece geç saatlere kadar sürdü.
UZMANLAR SICAK HAVAYA KARŞI UYARDI
Meteoroloji yetkilileri, önümüzdeki günlerde sıcaklıkların etkisini sürdüreceği uyarısında bulunurken, özellikle yaşlı ve kronik rahatsızlığı bulunan vatandaşların günün en sıcak saatlerinde dışarı çıkmam