Mantıyı şöyle bol yoğurt sosu, iyi hazırlanmış bir kıyma harcı ve baharatlarıyla birlikte çok seviyoruz. Fakat hamur tüketmek istemeyen veya açmaya vakti olmayanlar için bir çözüm yok mu? Peki ya farklı mantı tarifleri denemek isteyenler? Mantı tadında bir kıymalı pırasa hazırlayabileceğiniz bir tarif var bu kez. Üstelik çok pratik ve ekonomik bir lezzet bu.

Pırasa, kıymalı harç ve sarımsaklı yoğurdun birlikteliğinden ortaya çıkan bu nefis tarif, pratik yemek arayanlar için mükemmel! Pırasa sevmeyenlere bile kendini hayran bırakacak kolay pırasa mantısı tarifi sizler için derledik.

Malzemeler

4 yemek kaşığı sıvı yağ

500 gram pırasa

100 gram dana kıyma

1 yemek kaşığı domates salçası

1 çay kaşığı tuz

1 tatlı kaşığı kuru nane

1/2 çay bardağı su

4 yemek kaşığı sarımsaklı yoğurt

Nasıl Yapılır?

Pırasaları verevli bir şekilde küçük boy doğrayın. 2 yemek kaşığı sıvı yağ ile bir tavada saydamlaşıp yumuşayıncaya dek kısık ateşte soteleyin. Ayrı bir tavaya kalan 2 yemek kaşığı sıvı yağı ekleyin. Üzerine dana kıymayı ekleyerek kavurmaya başlayın. Kıyma suyunu salıp çekmeye başlayınca salçayı, baharatları ve ardından suyu ekleyin ve bir taşım kaynayana dek pişirin.

Servis ederken pırasaları tabağa alın, üzerine sarımsaklı yoğurdu ekleyin ve ve son olarak kıymalı harcını eşit bir şekilde tabaklara dağıtıp sıcak tüketin.

Afiyet olsun.