Hem lezzetli hem de sunumu şık bir tarif. Akşama ne pişirsem diye düşünenler için bu sefer biz düşündük ve vazgeçilmeziniz olacak bir tarif hazırladık. Yanına da misler gibi tereyağı kokan bir pilav da hazırladık mı tamamdır!

Dilim patlıcanlar fırına, köfteler ızgaraya, domatesler sos olmaya hazır! Sizler de hazırsanız, sizi tarifimizle buluşturalım! Şimdiden ellerinize sağlık!

Malzemeler

Köfte İçin: 400 gram orta yağlı dana kıyma

1 adet yumurta

1 adet soğan (robottan geçirilmiş)

3 yemek kaşığı galeta unu

1 çay kaşığı tuz 1/2 çay kaşığı karabiber

1 çay kaşığı kimyon

1 diş rendelenmiş sarımsak

2 yemek kaşığı sıvı yağ (köfteleri pişirmek için)

Patlıcan İçin:

4 adet patlıcan (ince dilimlenmiş, tuzlu suda bekletilmiş

6 yemek kaşığı zeytinyağı

1,5 çay kaşığı tuz

Domates Sos İçin:

3 yemek kaşığı sıvı yağ

2 diş ezilmiş sarımsak

1,5 su bardağı domates püresi

1 yemek kaşığı domates salçası

1 çay kaşığı tuz

1/2 çay kaşığı karabiber

1/2 su bardağı su

Üzeri İçin:

1 tutam kıyılmış maydanoz

Tarifi Nasıl Yapılır?

İnce dilimlenmiş ve tuzlu suda bekletilip kurutulmuş patlıcanları pişirme kağıdı serili fırın tepsisine yerleştirin. Üzerine zeytinyağı ve tuz gezdirip 180 derecede 15 dakika fırınlayın. Köftesi için; derin bir kasede kıyma, yumurta, soğan, galeta unu, tuz, karabiber, kimyon ve sarımsağı iyice karışana kadar güzelce yoğurun.

Harçtan avuç büyüklüğünde parçalar alın ve uzun yassı köfte şekline getirip çubuk şişlere geçirin. Hazırladığınız köfteleri ısıtılmış tavada arkalı önlü yaklaşık 2'şer dakika pişirin.

Sosu için; bir sos tenceresinde sıvı yağ ile birlikte sarımsağı kavurun. Ardından domates püresi ve domates salçasını ekleyin. Tuz ve karabiberle tatlandırıp üzerine suyu ilave edin ve bir taşım kaynatıp ocaktan alın.

Fırından çıkardığınız patlıcanlardan 2 adetini birbirlerine dokunacak şekilde tezgaha alın. Uç kısmına şiş köfteyi koyup sarın.

Sardığınız köfteleri fırın kabına alın ve domates sosunu üzerine gezdirip 185 derece fırında 15 dakika pişirin. Fırından çıkardığınız şiş köfteleri servis tabağına alın ve maydanoz serpiştirip servis edin.

 Afiyet olsun!