DİYARBAKRI -“Son ırmak kuruduğunda, son ağaç yok olduğunda, son balık öldüğünde beyaz adam paranın yenmeyen bir şey olduğunu anlayacak” diyen Bozan,  “Son fabrika satıldığında, son üretici toprağını terk ettiğinde, beyaz AK Partili adam beton ve asfaltın yenmeyen bir şey olduğunu anlayacak" ifadesinde bulundu.

Bozan, “Tarım ve üretim mi yoksa Betonlaşma mı? sorusunun cevabında tarım ve inşaatın 2002 yılından bu yana milli gelir içindeki paylarında ibrenin betonlaşma yönünde yükselişe de olduğunu görmekteyiz. Tarımın ikinci plana itildiği, toprağın önemsizleştirildiği, buna karşılık betonun yüceltildiği politikaların bir sonucu olarak, yüksek gıda enflasyonu yaşıyoruz. Gıdada dışa bağımlı hale geldik. Gıda arz güvenliğimiz ciddi riskler içeriyor. Dış ticaret dengesi tarım ve hayvancılık aleyhine işliyor. Cari açığımız artıyor.

Çifçinin artan maliyetlere rağmen kendisine sağlanması gereken desteklerin, mevzuatta öngörülen milli gelirin yüzde 1’lik tutarının çok altında kalması, çiftçinin tarlasını, ürününü ve ekmeğini her geçen gün azaltmaktadır” dedi.

Editör: TE Bilişim