Van Yüzüncü Yıl Üniversitesi Çocuk Gelişimi Bölümü birinci sınıf öğrencisi 21 yaşındaki Rojin Kabaiş’in şüpheli ölümü üzerinden yaklaşık 8 ay geçti.
Soruşturmada halen birçok belirsizlik sürerken, dosyadaki gizlilik kararı ise devam ediyor.
Rojin Kabaiş’in babası Nizamettin Kabaiş ve annesi Aygül Kabaiş, dosya savcısı ile iki saatlik bir görüşme gerçekleştirdi.
Görüşmeye Van Baros Başkanı Sinan Özaraz ve Baro Kadın Hakları Merkezi’nden avukatlar da katıldı.
‘GÖRÜŞME OLUMLU GEÇTİ’
Görüşme sonrası konuşan Nizamettin Kabaiş, iki gündür Van’da çeşitli temaslar yaptıklarını söyledi.
Nizamettin Kabaiş, “Baro Başkanı ve avukatlarla beraber dosya savcısı ile iki saatlik bir görüşme gerçekleştirdik. Daha önceki görüşmelerden daha olumlu geçti bu görüşme. İnşallah en kısa zamanda her şey aydınlanır. Yurda gittik, üniversiteye gittik. ‘Sizler de bizim kadar merak edin’ dedik. Rojin bizim kızımızdı evet ama biz Rojin’i onlara teslim ettik. Siz neden merak etmiyorsunuz Rojin’i? Dosyayı sordurun, şüphelileri arayın. İki gün yurtta kalan Rojin’e ne oldu deyin? Bu olayı hep beraber aydınlatalım” dedi.
Görüşmelerin ardından aile Van’dan ayrıldı.