Zamanımızın büyük bölümünü evde geçirdiğimiz bu dönemde, haliyle mutfakta da daha fazla zaman geçiriyoruz. Bu da daha çok çeşit yemek yaptığımız anlamına geliyor. Dolayısıyla sürekli bir arayış içinde oluyoruz ve de ‘bugün ne yemek yapayım’ sözünü sıkça duyuyoruz.

Bende işinizi kolaylaştırmak için alternatif tarifler paylaşmaya çalışıyorum. Evet, yemeklere asıl lezzetini veren şey şüphesiz soğandır. Bazıları ince ince doğrarken, bazıları da bütün atıp daha sonra yemeğin içinden çıkarıyor. Bu yemekte ise ana madde soğandır.

Gerekli malzemeler:

750 gram yağsız kuşbaşı et

Yarım kilogram arpacık soğan

2 yemek kaşığı sirke

2 diş sarımsak

1 çay kaşığı yenibahar

2 yemek kaşığı domates salçası

2 yemek kaşığı zeytinyağı

Tuz

Karabiber

Yemeğin yapılışı:

Orta boy bir tencerede zeytinyağını ısıtıp etleri ekleyin. Etleri yağda kendi suyunu salıp çekinceye kadar pişirin. Etlerin üzerini geçecek kadar sıcak su ilave edin. Tekrar suyunu çekinceye kadar pişirin.

Etler yumuşamaya başlayınca salça, yenibahar, sirke, tuz, karabiber ve soyulmuş arpacık soğanlarla sarımsakları ekleyip karıştırın. Üzerini hafif geçecek kadar sıcak su ilave edip soğanlar yumuşayıncaya kadar pişirin. Taze otlarla süsleyip servis yapabilirsiniz. Afiyet olsun.