Afet ve Acil Durum Yönetimi Başkanlığı'nın paylaştığı verilere göre deprem saat 22.17'de Ege Denizi'nde meydana geldi. Sarsıntının büyüklüğü 4,0 olarak ölçülürken, depremin 7 kilometre derinlikte gerçekleştiği açıklandı.

İlk belirlemelere göre deprem nedeniyle resmi makamlara ulaşan herhangi bir olumsuz ihbar bulunmuyor.

Gün içinde farklı illerde de sarsıntılar yaşandı

AFAD verilerine göre gün içerisinde Kahramanmaraş, Malatya, Balıkesir, Denizli, Muğla, Ankara ve Elazığ başta olmak üzere birçok bölgede küçük ölçekli depremler kaydedildi. Ege Denizi'nde akşam saatlerinde meydana gelen 4 büyüklüğündeki deprem ise günün en yüksek şiddetli sarsıntılarından biri olarak kayıtlara geçti.

Sivas'ta 3,4 Büyüklüğünde Deprem

Suudi gemisine balistik füzelerle saldırı
Suudi gemisine balistik füzelerle saldırı
İçeriği Görüntüle

Yetkililer, deprem sonrası gelişmelerin yakından takip edildiğini ve gerekli görülmesi halinde kamuoyuna yeni bilgilendirme yapılacağını duyurdu.

Resmi açıklamalar takip edilmeli

Deprem sonrasında sosyal medyada dolaşan doğrulanmamış bilgilere karşı dikkatli olunması gerektiği vurgulanırken, vatandaşların AFAD başta olmak üzere resmi kurumların açıklamalarını takip etmeleri öneriliyor. Şu ana kadar can veya mal kaybına ilişkin resmi bir açıklama yapılmadı.

Kaynak: Haber Merkezi