DİYARBAKIR - Amedspor Yönetim Kurulu Başkanı Metin Kılavuz sezonu değerlendirdi. Amedspor etrafında kenetlenme çağrısı yapan Kılavuz, 2-9 Ağustos 2020 tarihleri arasında kongrenin yapılacağını söyledi.

Amed Sportif Faaliyetler Kulüp başkanı Metin Kılavuz sezon değerlendirmesi yaptı.

Kılavuz’un açıklaması şöyle:

“Bir hafıza tazelemesi yapmakta fayda görüyorum; 2012-2013 sezonunda tüm liglerde en iyi başlangıca sahip olan Beşiktaş Spor Kulübü'nün 11 maçlık galibiyet serisi, 15 maç üst üste galibiyet seri ile kulübümüze geçmişti. Yine en centilmen seçilen bir kulüp olarak tüm liglerde en erken şampiyonluğu ilan etmiştik. 2013-2014 sezonunda çok üstün olmamıza rağmen playfof’ta Alanyaspor’a elenerek 1. Lig’e çıkamamıştık. 2010-2014 yılları arası başkanlık ile onurlandırıldığım kulübümüz, 2000 lisanslı sporcusu ile Türkiye’nin 2'nci büyük spor kulübüydü. Başta Kadın Futbol ve Akademi Ligleri bu dönemde oluşmuştur. Yine bölgemizin en büyük spor tesisi olan mevcut kulüp tesis binamız örnek bir modelleme ile bu dönemde hayata geçirilerek yıllardır şehrimize ve bölgemize hizmet sunmaktadır. 350 bin ₺’lik artı kasa daha sonraki kupa maçlarında alınan tarihi galibiyetlere imza atan takımın iskeletini oluşturarak görevi bayrak yarışı anlayışı ile arkadaşlarımıza bırakmıştık.

Bu dönemlerdeki başarının temel etmenleri; süreç, yerel yönetimler, sorunlara ortak akılla çözüm arayan kolektif mekanizmalar olmuştur. Görev alan herkes ve herkesim ile başarı yakalanmıştır. Bu süreçlerde emeği olanlara bir kez daha teşekkür etmek bir borçtur.

Daha sonraki süreçlerde kulübümüzün Amedspor adını almasıyla birlikte, kulübümüz her tür baskı ve kuşatma devreye alınmıştır. 30 Haziran 2019 tarihinden önce görev alan tüm başkan ve yönetimlerin emekleri değerlidir. Bugün tabelamız asılı duruyorsa arkadaşlarımızın bunda emeği büyüktür. 30 Haziran 2019’da tekrar görevle onurlandırıldığımızda, Amedspor süreç içerisinde yaşadığı baskılardan dolayı krizlerin pik noktasına gelmişti. 4.5 Milyon ₺'lik borç ve yıllara sari birikmiş alacaklar vs. ile çok seri planlamalar yapılarak çalışmalara başlanmıştır.Bu süreçte en önemli dayanağımız olacak yerel yönetimler halkın iradesi dışına çıkarılarak çalışmalarımız başından itibaren darbelenmiştir. Kulübümüzün temel sorunu olan ekonomik sorunsalı sonraki darbelenmeler ile ağır yara almış, çalışmalarımız ciddi şekilde sekteye uğratılmıştır.”

Kongre tarihi: 2-9 Ağustos

Kılavuz açıklamasını şöyle sürdürdü:

“Çalışmanın ve emeğin olduğu yerde eksiklik olması doğaldır. Bundan hareketle sezon boyunca güç getiremediğimiz eksiklerimiz olmuştur. Yaşanılan eksikliklerden ötürü Amedspor sevdalılarına özeleştiriyi bir görev olarak görüyoruz. Bu nedenle daha güçlü bir finansal yönetimin önünü açmak için kongre kararı aldık. Kongre tarihi pandemi süreci ile ilgili olarak mevcut genelge çerçevesinde yasal zorunluluktan ötürü 2-9 Ağustos 2020 olmuştur.

Önümüzdeki süreçte daha güçlü bir Amedspor için âmâsız ve şartsız kongre sürecine sahip çıkmak tarihsel görev olacaktır.

Amedspor sevdasının umut ağacını yeşertmek için her zamankinden daha fazla “BİZ” olabilmeliyiz. Sürecimizin terazisi vicdan olmalıdır. Yapılacak her iş ve söz kulübümüze fayda-zarar terazisinde tartılmalıdır.

Sportif başarı önemlidir. Bundan daha önemlisi Amedspor’un bir takımdan ötesine geçebilmesidir. Amedspor bu toprakların tarihi ve kültürel değerlerine saygılı, milyonların gönlüne taht kurarak şampiyonluk kupasına hak kazanmıştır. Bunu yarınlara daha güçlü taşımak hepimizin görev ve sorumluluğundadır.”

Editör: TE Bilişim