Tüm dünyayı etkisi altına alan Korona virüsü salgını nedeniyle mart ayından itibaren tüm spor ligleri gibi amatör küme maçları da askıya alınmıştı. Bu ay itibariyle TFF Süper ligi ve 1.2.3 lig maçları Covid-19 Tedbirleri alınarak futbol ligleri başlarken Türkiye Futbol Federasyonu’nun (TFF) Bölgesel Amatör Lig (BAL) ile ilgili yoruma açık açıklamalar yapması ve tarih vermemesi üzerine amatör futbolcu ve Antrenörlerin isyan bayrağını çekmesine neden oldu

“440 bin lisanslı amatör futbolcu 50 bin kadar Antrenör var “

Diyarbakır Bismil 1968 Futbol Kulübü Antrenörü Mahmut Deri, açıklamasında tüm Diyarbakır Amatör sporcu ve Antrenörler arkadaşların Bal lig ve Amatör liglerin ne zaman başlayacağı ve tarihinin belirsizliğinden dolayı isyan bayrağını çektiklerini ifade etti.

Deri, “Buna bağlı olarak ta yaşam, ekonomi, iş hayatı spor hayatı zarar görmekte, sosyal faaliyetlerimizde etkilemektedir. Türkiye genelinde 440 bin lisanslı amatör futbolcu 50 bin kadar antrenör ve kulüp çalışanları mevcut bakmakla yükümlü oldukları aileleri ile birlikte 2 milyona yakın insan ekmek yemektedir bazı Amatör sporcularımız ve Antrenörlerimiz geçimlerini Futbolda kazanarak evlerini ekmek götürmektedir. Liglerin başlamaması sonucunda sporcu ve Antrenör kardeşlerimiz. maddi sıkıntılar ile karşı karşı kalarak geçim sıkıntısı sonucu maddi sorunlar yaşamalarında büyük kaosa krize yol açabilmektedir. Sayın yetkililerimiz TFF Türkiye futbol federasyonu Başta olmak üzere ve sağlık kurulu ve ona bağlı oluşturulan pandemi danışma kurulunun istişareleri ile birlikte alacakları karar doğrultusunda bir an önce Profesyonelliğin ilk adımı olan Amatör lig müsabakaları başlaması istiyoruz” dedi.

Deri, tüm Amatör sporcular adına Cumhur Başkanı Recep Tayip Erdoğan, Sağlık Bakanı Dr. Fahrettin Koca, TFF Türkiye Futbol Federasyonu Başkanı Nihat Özdemir ve Diyarbakır İl Valisi Münir Karaloğlun’dan amatör spor liglerin bir an önce başlatılması konusunda destek istedi.

Editör: TE Bilişim