DİYARBAKIR - Gençlik ve Spor Bakanlığı ile Türkiye Amatör Spor Kulüpleri Konfederasyonu tarafından her yıl ortaklaşa düzenlenen Amatör Spor Haftası bu yıl yaşanan pandemiden dolayı etkinliklerin iptal edilmesi nedeniyle sembolik olarak Anıt Park’a  çelenk sunumu gerçekleştirildi.

Çelenk sunumu Diyarbakır Gençlik ve Spor İl Müdürü Nüammer Uslu, ASKF Başkanı Remzi Dayan, Gençlik ve Spor Şube Müdürleri, Milli Takım Antrenörleri ve Milli sporcuların katılımı ile gerçekleşti.

Etkinlikte çelenk sunma töreni  sonrası saygı duruşu ve İstiklal Marşı'nın okunmasının ardından bir konuşma yapan Diyarbakır Gençlik ve Spor  İl Müdürü Nüammer Uslu,  “Amatör Spor Haftası kapsamında planlanan faaliyetlerin pandemi nedeniyle iptal edildiğini belirtmek isterim, Farkındalık oluşturularak halkımızın düzenli fiziksel aktivite alışkanlığına özendirilmesi, il spor merkezlerine kayıt yaparak spora başlayan çocukların müsabaka tecrübesi kazanması ve buna yönelik müsabaka düzenlenmesi amacıyla Amatör Spor Haftası kutlanacaktı.Ama Covid-19 nedeni ile bir çok etkinliklerimizi iptal etmek zorunda kaldık.  Çocuk ve gençlerimizin bağlı oldukları kulüplerinin ve başarılı sporcularımızın halkımıza tanıtılması, yeni bireylerin spora kazandırılması amacıyla Amatör Spor Haftası etkinliklerini çok büyük katılımla kutlamak isterdik.İnsan sağlığı her şeyden önce gelir inşallah bu Koronavirüshasalığından bir an önce kurtuluruz ve özlenen o güzel etkinliklerimizi de hep birlikte yaşarız” dedi.

Dayan: Covid-19 nedeni ile bir çok etkinlikler iptal edildi

Tören  sonrası açıklama yapan Diyarbakır ASKF Başkanı Remzi Dayan:

“2013 yılından bu yana Türkiye Amatör Spor Kulüpleri Federasyonu ile Gençlik ve Spor Bakanlığı tarafından ortaklaşa düzenlenen Amatör Spor Haftasının yeni bir açılışını daha gerçekleştiriyoruz. Sporun tabana yayılması ve her kesimden herkesi sporla buluşturmak adına yılda bir defada olsa bu etkinliği yapıyoruz. Ama unutulmasın ki amatör spor bizim üç yüz altmış beş günümüzde var. Diyarbakır İl Müdürümüzle planlamış olduğumuz çok güzel etkinlikler vardı. Ancak bu sene  covid-19 nedeniyle gelen talimatlar doğrultusunda iptal etmek durumunda kaldık. Ama biz yine de gerek sporun içinde görev alan kardeşlerimizi ziyaret ederek, gerekse bizi ziyarete gelenleri kabul ederek bu haftayı katlayacağız. Bu duygu ve düşüncelerle hepinize saygılarımı sunarken, sporla ve sağlıkla kalmanızı diliyorum. Maske, mesafe, hijyen ve antrenman kurallarımıza uyarak spora hız kesmeden devam ediyoruz.”

Editör: TE Bilişim