Pandemi nedeniyle büyük bir ekonomik kriz yaşanıyor. Kriz pandemiden önce de vardı ama şimdi daha da derinleşti. Bu kadar büyük bir kriz varken ve esnaf her geçen gün kepenk indirirken devlet ise bir şey yapmıyor. Aylardır esnafın devlete yönelik talebi var. Ancak bu taleplere kulaklarını tıkayan bir kamu yönetimi var. Açıklanan paketler ise yeterli değil.

Devlet kurumlarını bir tarafa bırakalım. Diyelim ki onların kasasında para yok. Peki, yarı resmi STK'lar ne yapıyor. Örneğin Ticaret ve Sanayi Odaları. Yıllardır bütün esnaftan para toplayan bu STK'lar şimdi niye ortalıkta yok.

Esnaf ve Sanatkarlar Dernekleri niye şimdi ortalıkta yok.

Esnafın, tüccarın yanında olması gereken TOBB ve TESK neden şimdi ortalıkta yok.

Siyasi çağrılar için hergün televizyonlarda olan bu kurumların temsilcileri şimdi esnaf için ne yapıyorlar?

Rifat Hisarcıklıoğlu ve kentlerdeki şubeleri neden harekete geçmiyor?

Bu soruları tabi ki daha fazla çoğaltabiliriz ama maalesef bir muhatap bulamayacağımızı da biliyoruz. Çünkü bu STK'ların temsilcileri kendilerini mülki amirlerden üstün görüyor. Onlardaki hava hiç kimse de yok.

Diyarbakır ve Van TSO başkanları esnaf için ne yapıyor?

Mehmet Kaya ve Necdet Takva çıkıp bir açıklama yaptılar mı?

Gören duyan varsa lütfen bana da söylesin. Ben çünkü onları en son Süleyman Soylu'nun gönderdiği metni okurlarken görmüştüm. Sadece siyasi mesajlar vermek için değil esnafa destek için de konuşmaları gerekiyor. Risk almaları gerekiyor. Bu kadar siyasi iktidarın peşinden koşan STK temsilcileri esnaf için risk alır mı? Almaz. Bu konuda da gerçekçi olmak lazım. Bu STK temsilcilerini de esnafın iyi tanıması gerekiyor. Bir sonraki seçim döneminde bunların hepsinin silinip süpürülmesi gerekiyor.