Malzemeler:

1 adet bütün tavuk.

Üzeri için

1 yemek kaşığı yoğurt

1 yemek kaşığı salça

2 yemek kaşığı sıvı yağ.

İç pilavı için

2 su bardağı pirinç

1 soğan

1 kase tavuk ciğeri

2 yemek kaşığı tereyağı

Yarım çay bardağı sıvıyağ

1 yemek kaşığı çam fıstığı

1 yemek kaşığı kuş üzümü

Yarım çay kaşığı karabiber

1 çay kaşığı yeni bahar

1 kesme şeker, tuz.

Nasıl yapılır:

Bütün tavuk bir tencereye alınarak yüzeyine kadar su doldurulur ve yarım pişirilir. (Yaklaşık 15 dakika) Pirinçler bir kaba alınarak yaklaşık yaklaşık yarım saat tuzlu sıcak suda bekletilir.

Tavuk ciğerleri bir tavaya alınarak çok az yağ ilavesi ile kavrulur.

Başka bir tencereye sıvı yağ ve tereyağı alınarak, ince doğranmış soğanlar pembeleşene kadar kavrulur. Üzerine çam fıstığı katılır, biraz kavrulur.

Suyu süzülmüş pirinçler de ilave edilir, biraz kavrulur. Kuş üzümü ilave edilir. Kavrulmuş ciğerler de ilave edilir.

Beraberce bir süre daha kavrulur. Üzerine 1 su bardağı tavuk suyu ve 2 su bardağı su konur. Karabiber, yenibahar, kesme şeker ve tuz ilave edilerek biraz karıştırılır.

Tencerenin kapağı kapatılarak pişmeye bırakılır.  Pilav suyunu tamamen çekip pişince, dikkatli bir şekilde karıştırılır. Tavuğun arka kısmından pilavlar alabildiği kadar fazla sıkıştırmadan doldurulur.

Salça, yoğurt ve yağ bir kap içinde iyice karıştırılır. Salça, yoğurt ve yağdan oluşan karışım tavuğun her tarafına fırça ile sürülür. Tavuk bir fırın torbasına konur, torbanın ağzı bağlanır ve üzerinde iki yere kürdanla delikler açılır.

Tavuk önceden ısıtılmış 200 derece fırında yaklaşık yarım saat pişirilir. Daha sonra fırın torbasının üzeri yırtılıp yanlara doğru açılarak 5 dakika daha kızartılır.

Artan ve sıcak tutulan pilav bir servis tepsisine yayılır, üzerine de fırından çıkan kızarmış tavuk konarak sofrada servis edilir.