Deniz ürünleri arasında balıktan sonra en çok tercih edilenler arasında karides bulunuyor. Kas ve kemik gelişimine yardımcı olan bu besin, genellikle çömlek ya da küçük güveç kaplarında hazırlanır. Doğal bir D vitamini kaynağı olduğu için, beyin fonksiyonlarının gelişmesine yardımcı olur. Evde kısa sürede hazırlayabileceğiniz tereyağlı ve sarımsaklı karides güveç tarifine geçebiliriz...

MALZEMELER:

400 g çimçim karides

2 diş sarımsak

2 çarliston biber

8 çeri domates

2 domates

1 soğan

80 ml domates suyu

150 g taze kaşar peyniri (rendelenmiş)

20 g tereyağı

4 defne yaprağı

4 dal taze kekik

1 limon

Tuz

Karabiber

Zeytinyağı

NASIL YAPILIR?

İlk olarak güvecin içerisine kullanacağınız soğan, biber ve domatesleri küp küp doğrayın. 2 diş sarımsağı ince ince kıyın.

Orta ateşte ısıtılan tavanın içerisine tereyağını ekleyin ve eritin. Eriyen yağın içine sarımsakları ekleyip bir kaç dakika kavurun.

Ardından diğer malzemeleri tavanın içerisine alarak soteleyin ve karidesleri ekleyin.

Defne yaprağı, domates suyu, limon kabuğu ve taze kekiği de karışımın içerisine ekleyerek karıştırın. İsteğe göre limon kabuğu yerine limon suyu da tercih edilebilir.

Tuz, karabiber ve istediğiniz baharatlar ile yemeğinizi lezzetlendirebilirsiniz.

Son olarak hazırladığınız yemeği büyük boy güveç kabına veya küçük güveçlere paylaştırın. Üzerlerine rendelenmiş kaşar peyniri ve bir miktar tereyağını ekleyin.

Güveç kabını, önceden ısıtılmış 180 derecelik fırında pişirin. Aroma katmak için üzerine nane yaprakları ekleyebilirsiniz.

Tereyağlı ve sarımsaklı karides güvecin yanına, börülce salatası veya zeytinyağlı enginar hazırlayarak şık bir sunum elde edebilirsiniz. Şimdiden afiyet olsun.