Türkiye'de her şeyi bir tarafa bıraktık, bu defa da medeni hukuku tartışmaya başladık. Bunu tartışmaya açan da bir hastanenin başhekim yardımcısı.

Türkiye’nin köklü sağlık kurumlarından eski adıyla GATA, yeni adıyla Sağlık Bilimleri Üniversitesi Gülhane Eğitim ve Araştırma Hastanesi’nin başhekim yardımcılığı görevini yürüten Dr. Ali Edizer, sosyal medya hesaplarından Medeni Kanunu ve tek eşliliği eleştiren paylaşımlarda bulundu.

Cumhuriyet’in aktardığı habere göre, Esra Erol’un kamuoyunda tartışma yaratan programlarıyla ilgili Facebook hesabından paylaşım yapan Edizer, şu ifadeleri kullandı:

“Esra Erol’a bizi götüren yolun başı, İsviçre Medeni Kanunu’nun kabul edilmesidir. Sorsan ‘kadına özgürlük ve uygarlık’ kazandırıldı. Resmiyete tek eşlilik, fiiliyatta zina ve fuhuş serbestliği. Kuvveden fiile batı ahlâksızlığı…”

Ali Edizer’in sosyal medya hesabında paylaştığı bir video konuşmasında da, “Medeni Kanun’u yıkmak için mücadele ettiğini” söylemesi ve Türkiye Cumhuriyeti yasaları gereği resmi nikahla sadece tek eşli olmayı eleştirerek, “Boşanmak yerine 2. eşi alın” diye konuşması, tepki çekti.

CHP her ne kadar bu kişi için harekete geçmiş olsa da ben bir şeyin değişeceğini sanmıyorum. Türkiye'de artık tartışılmayan hiçbir şey kalmadı. Bu tartıştıklarımız genellikle bir süre sonra başka bir şeye evriliyor ve kanunlaşmaya başlıyor. Hadi bakalım sonumuz hayrolsun.