Sevgili dostlar bildiğiniz gibi pandemi nedeniyle uzun tartışmalar sonu yapılacak mı? Yapılmayacak mı? Tartışmalarının ardından LGS ve YKS sınavlarının yapılmasına karar verildi.

Geçen haftasonu sınav başlamadan okulların önünden görüntüler düşmeye başladı. Sınav bitti, benimde tahammül sınırım bitti. Gerçi o sınır biteli çok olmuştu ama taştı diyelim. Patladık, çatladık halkımız. Yazmaktan, söylemekten, tekrar tekrar anlatmaktan, endişelenmekten bezdik canım halkımız.

Tamam kardeşim velev ki haklısınız sınav yapılacaktı, yapılmalıydı, oldu, olacaktı. E yapılacak kesin, tedbirsizlik olmaması gereken hepsine eyvallah diyelim. Canım kardeşim ya Allah'ın kullan diye verdiği akıl. Herkese tek tek polis dikilemeyeceğine göre, aylardır aynı şeyler anlatıldığına göre o dip dibe hallerin, kural tanımaz tavrın zararı kime?

Tamam sınava girdi çocuğun, anlat, sen yap görevini kimseden bekleme, uzak noktada dur, önceden çocuğunla buluşma noktası ayarla iç içe bekleme, binlerce kilometrekare bu coğrafya isteyene ayak basacak mesafeli toprak mevcut . Senin yaptığın ne? Dip dibe iç içe maskesiz mesafesiz.

Bu haftasonu daha fazla sayıda çocuğumuz, velimiz sokakta, okul bahçesinde olacak, bari sizler dinleyin bizi. Elbette çocuğunuza destek olun, yalnız bırakmayın amenna hakkınız, ama çocuğunuzla buluşma noktası ayarlayın okul bahçelerine dolmayın, maske takın, mesafeye uyun. Sınav yapılıyorsa kimse sizi korumayacak, siz kendinizi, çocuğunuzu, çevrenizi koruyacaksınız, tedbirinizi kendiniz için sevdikleriniz için alın.

Yapılmalıydı, yapılmamalıydı tartışmıyorum, kimse için değil kendiniz için yapın.

Bütün çocuklarımıza, gençlerimize başarılar diliyorum.