Diyarbakır yöresinde çok fazla kullanılmakta olan kenger bitkisi, pek çok yemeğin yapımında kullanılmakta olan bir besin kaynağıdır. Diyarbakır’ın yöresel ve lezzetli yemeklerinden biri olan yumurtalı kenger, birçok kişi tarafından tercih ediliyor. Eğer Diyarbakır’a giderseniz yumurtalı kenger yemeği denemeniz gereken yöresel yemekler arasında yer alıyor.

Kenger bitkisi, yumurtalı kenger yemeği dışında pek çok yemekte kullanılabiliyor. Ancak kenger bitkisinin bulunduğu en tanınmış yemek yumurtalı kengerdir. Yumurtalı kenger, sadece Diyarbakır’da meşhur değildir.  Yumurtalı kenger yemeği Türkiye’nin pek çok yerinde meşhur bir yemek türüdür. Ayrıca Diyarbakır’ın yöresel bir yemeği olan yumurtalı kenger yemeği yapmak oldukça kolaydır. Yumurtalı kenger yemeği yapmak için ihtiyacınız olan malzemeler kenger, tuz, yumurta ve zeytinyağıdır. Yumurtalı kenger yemeği, az malzeme ile yapılabilmesinin yanı sıra oldukça ilgi çekici bir yemek türüdür. Eğer bir gün Diyarbakır’a yolunuz düşer ise yumurtalı kenger yemeğini kesinlikle deneyin.

MALZEMELER:

1,5 kilo taze ince Kenger

3 yumurta

Tuz

KIZARTMAK İÇİN:

Sıvı yağ

YAPILIŞI:

Kengerleri temizleyip güzelce yıkayın.

Tuzlu suda yumuşayıncaya haşlayın. Süzgece boşaltın, suyu süzülsün.

Yumurtayı tuzla çırpın.

Haşlanmış kengerden inceliklerine göre 3 veya 4 tanesini elinizle birbirine yapışacak şekilde ezerek suyunu sıkın ve inceltin.

Yumurtaya bulayıp kızgın yağda kızartın.

İster çorba yanında yemek, ister çayın yanında kahvaltılık olarak tüketebileceğiniz lezzetli bir yemek.

Afiyet olsun.