SÜPER LİG yarışının başlamasına sayılı günler kaldı. Takımlar bir yandan yeni sezon hazırlıkları için hazırlık karşılaşmaları düzenlerken, öte yandan yeni sezon kadro planlaması çerçevesinde takım uyumu yakalamaya çalışıyorlar. Tabi kadroya yeni katılan oyuncular, kadrodan ayrılan oyuncular, yeni teknik ekibin takımla olan uyumu gibi sorunları olan kulüplerin yöneticileri, yeni sezona en az sorunla girmek için yoğun mesai harcıyorlar. Yeni sezonun en iddialı takımı hem oynadığı futbol hem de hoca takım arasındaki uyum nedeni ile şüphesiz ki Trabzonspor.

Bordo-mavililer, geçtiğimiz sezondan itibaren üzerine ekleyerek bir sistemi oturtmuş durumda. Başarılı teknik adam Abdullah Avcı, oyuncularından ne istediğini takımına net bir şekilde iletmiş ve sistemi oturtmuş görünüyor. Takıma yeni katılan transferlerin de çabuk uyum sağlaması teknik ekibin işini daha da kolaylaştırıyor. Sistem adamı olduğunu bildiğimiz Abdullah Avcı’nın kendi oyun felsefesini takıma adapte ettiğini görüyoruz.

Beşiktaş, yeni sezona Sergen Yalçın’ın durumunun belirsizliği ile başladı. Geçtiğimiz sezonu şampiyon tamamlayan siyah-beyazlılar, yeni sezona da şampiyonluk hedefi ile başladı. Sergen Yalçın’la anlaşan yönetim transferleri de gerçekleştirmeye başladı. Kenan Karaman ve Salih Uçan gibi isimleri renklerine bağlayan siyah beyazlılarda göler Rosier ve Ghezzal transferlerine çevrilmiş durumda. Her iki oyuncuyla da büyük ölçüde anlaşan yönetimin imza aşamasına geldiği biliniyor. Bu transferlerden sonra forvet bölgesi için çalışmalara başlanacak. Şampiyonlar Ligi faktörünün de olması açısından bu kadronun yeterli olmadığını düşünüyorum. Kadro derinliği açısından problem yaşanmaması için Beşiktaş’ta önümüzdeki günlerde transfer hareketliliği gözlemlenmesi kaçınılmaz.

Galatasaray, sezona morali bozuk bir şekilde giriş yaptı. Şampiyonlar Ligi ön elemesinde PSV Eindhoven ile karşılaşan sarı-kırmızılılar rakibine 5-1’lik skorla mağlup oldu. Galatasaray bu sonucun ardından transfer düğmesine bastı. Yeni sezon için çok ciddi birkaç ismi daha kadroya katmanın hesaplarını yapıyor.

Fenerbahçe’de ise takıma yeni katılan teknik kadro ve oyuncular birbirlerine alışma sürecinden geçiyor. Vitor Pereira, oyun felsefesini takıma en hızlı şekilde adapte etmenin peşinde. Yeni sezonda uzun süredir şampiyonluk özlemi çeken Fenerbahçe’de tek hedef şampiyonluk. Kadroya katılan yeni isimler olmasına rağmen 1-2 transfer daha gelebilir görünüyor. Bu transferlerin gelmesi için kadroyu boşaltma çalışmaları yürüten yönetim, Vitor Pereira’dan gelecek rapora göre transfer çalışmalarını yürütecek.