HABER- Ceren AKYIL

Çocuk Hastalıkları Hastanesi önünde açıklama yapan Sağlık ve Sosyal Hizmet Emekçileri Sendikası (SES) Amed Şubesi yetkilileri, hastanede 6331 sayılı İş Sağlığı ve Güvenliği Kanunu’nun uygulanmadığını duyurdu.

İşyeri Temsilcisi Serdar Büyükdeniz, deprem riski taşıyan binanın karot testi ve dayanıklılık raporlarının gizlendiğini öne sürerek, “2011 ve 2013 yıllarında yıkım kararı olduğu söylenip yıllarca iyileştirme yapılmayan Diyarbakır Çocuk Hastanesi, 2025 yılında deprem sonrası güçlendirme iyileştirme adı altında basit bir boya ile çalışanların güvensiz yapılarda çalışmaya zorlanmasını kabul etmiyoruz. Hastanelerde yapı güvenliğinin şeffaf bir şekilde kamuoyuna açıklanmasını, olumsuz deprem raporları olan binaların derhal tahliye edilmesini, tüm çalışanların ve yurttaşların can güvenliğini esas alan bir İSG uygulamalarının hayata geçirilmesini talep ediyoruz” dedi.

Diyarbakır Çocuk Hastanesi Alarm Veriyor2

“HASTA SAYISINA GÖRE PERSONEL EKSİKLİĞİ VAR”

Büyükdeniz, hemşire ve klinik destek personeli yetersizliği, gece vardiyalarında 35 hastaya 2 hemşire düşmesi gibi örneklerle hastanedeki yetersizliğe dikkat çekerek, “Çocuk hastaların bakım sürecinde; hastaların gözlenmesi, hayati bulguların zamanında ve eksiksiz takibi, tedavi ve ilaç uygulamalarının doğru şekilde yapılması gerekmektedir” diye konuştu.

Son olarak, mahkeme kararlarına rağmen ödenmeyen döner sermaye ödemeleri, idarenin “kişisel yorum” gerekçesiyle gasp edildiğini iddia eden Bakır, şu ifadeleri kullandı:

“Kurumda yürütülen keyfi ve hukuka aykırı uygulamalardan biri hastanenin İdari ve Mali İşler Müdürü tarafından gerçekleştirilmiştir. Ülke genelinde riskli birimlerde görev yapan tıbbi sekreterlere ödenmesi gereken riskli birim teşvik ödemeleri, ilgili yönetici tarafından ‘Ben böyle yorumluyorum’ şeklindeki kişisel bir yaklaşımla kesintiye uğratılmış; bu nedenle yaklaşık 30 ay boyunca çalışanlara hak ettikleri riskli birim döner sermaye ödemeleri yapılmamıştır.”

Muhabir: Ceren AKYIL