Kayapınar Belediyesi, çöp depolama sahasında yaşanan aksaklık nedeniyle geçici olarak kullanılan şantiye alanındaki çöplerin toplandığını ve alanın temizlendiğini duyurdu. Kayapınar Belediyesi Temizlik İşleri Müdürlüğü tarafından yapılan açıklamada, Diyarbakır Büyükşehir Belediyesi’nin Mardin yolu üzerindeki resmi çöp depolama sahasının dolması ve Karacadağ’daki yeni çöp sahasına ulaşımda yaşanan sorunlar nedeniyle geçici bir çözüm uygulandığı belirtildi.

Diyarbakır’da eğitimde derinleşen eşitsizlik
Diyarbakır’da eğitimde derinleşen eşitsizlik
İçeriği Görüntüle

YENİDEN ÇÖP DEPOLAMA ALANINA DÖKÜLDÜ

Bu süreçte, çöp araçlarının boşaltılıp yeniden toplayabilmesi için geçici olarak Kayapınar’daki şantiye alanına çöp döküldüğü, sorunun çözülmesiyle birlikte bu alandaki çöplerin de Diyarbakır Büyükşehir Belediyesi'nin resmi depolama alanına aktarıldığı ifade edildi.
Açıklamada, “Belediyeler, çöp toplama hizmetinin aksamaması için geçici bir önlem almak zorunda kalmıştır. Çöplerin şehir merkezinde birikmemesi ve temizlik hizmetlerinin sürdürülebilmesi için bu karar alınmıştır. Sorunun çözümüyle birlikte geçici dökülen tüm çöpler uygun şekilde tahliye edilmiştir” denildi.

Kaynak: HABER MERKEZİ